Kredi sicili bozuk olanlara müjde | Düşük limitli kredi kartı başvurusu fırsatı

Kredi sicili bozuk olanlara müjde | Düşük limitli kredi kartı başvurusu fırsatı
Kredi Kayıt Bürou olarak bilinen KKB kısaltması ile düşük puan sistemine sahip vatandaşların kredi kartı kullanma hakkı engelleniyor. Kredi değerlerine bakılmaksızın kredi kartı başvurusunda bulunabilecekleri için, ancak bazı yöntemlerin yardımıyla insanlar düşük limitli kredi kartı alabilirler.

Yine de tüketici kredisine ihtiyacı olanlara tüketici kredisi sunan bazı bankalar var. Şimdi sizlere kredi puanı, Findeks puanı, KKB geçmişi ve kötü kırmızı kalemi olanların yanı sıra avukat olanlara verilen kredi ve kartlardan bahsedeceğiz.

KREDİ NOTU DÜŞÜK KİŞİLERE KREDİ VE KREDİ KARTI VEREN BANKALAR

Normal şartlarda bir tüketiciye, bankalarda icra veya avukatlık statüsünde iken, kredi notu düşük olduğu sürece kredi kartı veya kart verilmez. Bankalar bireysel başvuru sahiplerinin taleplerini reddediyor. Sadece çıkarılan Kredi Kayıt Af Kanunundan yararlanan vatandaşlar, kredi değerlerinin artması halinde bankaların inisiyatifiyle kredi kartı alabilirler. Elbette düşük kredi puanı ve 800 kredi puanı olanların bu fırsattan yararlanabilmeleri için özel bir koşul var. Bu koşul, 6 ay içinde tüm borcu yapılandırmak veya kredi itibarınızı düşüren borcunuzu bir defada kapatmaktır.

Bu ödeme sonrasında Findeks ve KKB kredi etiketleme büroları tarafından 5 yıl onaylanan kredi derecelendirme sistemine başvuru yaparak 5 yıl beklemek zorunda kalmadan bankalara kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz. Kamu bankalarından Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, İşbank, Akbank, QNB Finansbank, Denizbank, Yapı ve Kredi Bankası başvuruları uygun şartların karşılanması durumunda kabul ediyor.

DÜŞÜK KREDİ NOTLARINA KREDİ NOTU SORGULAMA

KKB Geçmiş Puanınız hakkında bilgi almak için https://www.findeks.com/bireysel adresini ziyaret edebilirsiniz.

NOTU BOZUK OLAN KİŞİLER DÜŞÜK LİMİTLİ KREDİ KARTINA BAŞVURABİLİR Mİ?

KKB sisteminde notunuzun önünde bir engel varsa birçok banka limitleri düşük olsa bile kredi kartı almanızı engelleyecektir. İnternet veya mobil web servisleri üzerinden oluşturulan kredi kartı uygulamasına sadece kredi değerliliğiyle ilgilenmeyen bankalar olumlu yanıt gönderebilirler. Kredi notu düşük olan kişiler, aylık giderlerini ödemek için maaş ödeyen ve başka kredi kartları olmadığı zaman gelir belgesi (maaş bordrosu) sahibi olan kişiler, maaşını aldıkları bankadan kredi kartı başvurusunda bulunabilirler.

KKB NOTU DÜŞÜK OLANLARA KREDİ VEREN BANKALAR

KKB Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar: Kayıtları kötü olanlara kredi veren banka diye bir şey yoktur. Artık tüm bankalar çevrimiçi kredi puanlama sistemi olan Tc’ye göre çalışmaktadır. Kimlik numaranızı sorguladıklarında;

Daha önce aldığınız ve ödemediğiniz kredileriniz,

Borçlu olduğunuz kredi kartlarınız,

İster avukat ister yönetici olun bankalardaki limit aşım limitleriniz ve bu hesaplarda kaç para eksi bakiyede olduğunuz...

Borçlu olmasanız bile kişisel ihtiyaçlarınız, aktif olarak ödediğiniz konut ve otomobil kredileri,

Gibi bilgilerinize bir tıklama ile ulaşabilirler. BBDK mevzuatına eklenen kanun maddelerine göre banka dilerse iyi niyetli ve tüm borçlarını tek seferde yapılandıran ve taksitlerini ne olursa olsun düzenli olarak ödeyen kişilere kredi veya kredi kartı verebilir.

DÜŞÜK KREDİ DERECELENDİRMELERİ İÇİN KREDİ KARTI

Bu fırsattan yararlanmak istiyorsanız, mümkün olan en kısa sürede kara listeden çıkın. Yasal takip, kara liste ve yürütme aşamasındaysanız, kredi almanız çok zor olacaktır. Bunun için kara listeden çıkma yöntemlerine göz atın. Kredi notunuzu düzeltir ve kara listeden çıkarsanız,

Akbank Axess,

Qnb Finansbank Card Finans,

Denizbank Bonus,

Garanti BBVA Bankası Bonus Kredi Kartı

Kuveyt Türk Satışı,

Türkiye İş Bankası Maximum,

Halk Bankası Paraf Kart,

Yapı ve Kredi Bankası World Card,

TEB Bonus,

Ziraat Maximum gibi bankalardan düşük limitli kredi kartı alabilirsiniz.

Kayıtları icra, yasal işlem devam eden veya kara listede olan vatandaşlar kredi kartı alamaz. Bu nedenle tek yöntem kara listeden çıkmaktır. Dilerseniz kredi sicil affı yasası gereği, kredi kartlarının vadesi 72 aya kadar tüm borçlarınızı kapatarak kkb notunuzu sabitleyebilirsiniz. Aylık gelirinize göre belirli limitler dahilinde kredi kartı başvurusu yapabilir ve kredi kartınızı düzenli ödemelerle kullanabilirsiniz.

Bankaların cari faiz oranlarına dikkat edin. Birçok bankanın borç transfer kampanyaları vardır. Bu bankalardan alacağınız transfer kredileri sayesinde diğer bankalardaki borçlarınızı tek çatı altında tahsil edebilir ve kara listeden çıkarak sicilinizi temizleyebilirsiniz. Ayrıca kredi kartı başvurularınız bankalar tarafından reddedilirse yakınlarınızdan size ek kart çıkarmasını talep edebilirsiniz. Ek kartların limitlerinin gerçek karta bağlı olduğunu unutmayın.

 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar