Pandemi desteği devam ediyor mu? Kimler başvuru yapabilir?

Pandemi desteği devam ediyor mu? Kimler başvuru yapabilir?
Koronavirüs pandemisiyle birlikte ekonomik zorluk çeken vatandaşlara, 1.000 TL destek veriliyor. Peki pandemi desteğini kimler alabilir? Pandemi desteği nedir? 1.100 lira pandemi desteği nasıl alınır? İşte detaylar...

Koronavirüs salgınıyla beraber, vatandaşlar ekonomik olarak zor duruma düştü. Pandemi dönemi yardımları ise vatandaşın imdadına yetişti. Pandemi desteğini kimler alabilir? Pandemi desteği nedir? 1.100 lira pandemi desteği nasıl alınır? sorularının yanıtları hakkında bilgi vermeden önce söz konusu pandemi desteği ile ilgili bazı detaylara değinelim. 

Söz konusu pandemi desteği ile ilgili önemli açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını açıklamıştı. Yani  toplamda 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 lira tutarında ''Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı'' ödemesi verilecek

DESTEK BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR MU? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını dile getirdi. Bakan Yanık''ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: "Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV''lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ''Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı'' ödemesi gerçekleştireceğiz."

PTT KART KULLANMIYORSANIZ...

Takvim''in aktardığına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen söz konusu destek ödemelerinin, daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi olan vatandaşların banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi olmayan vatandaşların da PTT kartlarına yapılacağını belirtti. Eğer hem banka bilginiz yoksa hem de PTT kart kullanmıyorsanız ise Ramazan Bayramı''na kadar konutlarınıza teslim edilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar