Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Dr. Onur Akbaş

Dr. Onur Akbaş

HİSBOYU

Korkuda eskiyi özleyenlere

Edebiyat modernitenin ötesinde gezerken klasiğe olan özlem sürekli edebiyatseverler için dillendirilen bir meseledir. Benzer arayış edebiyatın her alt türünde olduğu gibi elbette klasik korku severler için de geçerlidir.

Daniel M. Lavery'den klasik peri masallarına dayanan, kara, muzip hikâyelerden oluşan bir derleme geliyor. Sevilen "Children's Stories Made Horrific" serisinden uyarlanan The Merry Spinster, Lavery'yi hem The Toast hem de en çok satan ilk filmi Texts from Jane Eyre okuyucularına sevdiren ticari marka zekasını ele alıyor. Hikayeler, Lavery'nin yapısöküm ve istikrarsızlaştırma gözü için mükemmel bir araç olduğunu kanıtladığından, bu özellik sitedeki en popüler özelliklerden biri haline geldi ve her giriş on binlerce görüntüleme getirdi. Hem uğursuz hem davetkâr, hem tanıdık hem de yabancı olan The Merry Spinster, geleneksel çocuk hikayelerini ve peri masallarını psikolojik korku, duygusal netlik ve keskin bir feminist yaramazlık duygusuyla güncelliyor.

The Toast'ın okuyucuları, Lavery'nin şamatacı iyi mizahını ve aşırı inek havasını hemen fark edecekler: Lavery'nin yapıtlarında yeni olanlar, yüzeyin hemen altında her zaman biraz yaramaz ve rahatsız edici bir şeyin iş başında olduğu, onun kurgu konusundaki benzersiz yorumundan keyif alacaklar.

Sevilen kaynak malzemesine sarsılmaz bir şekilde sadık olan The Merry Spinster, geceyi geçirirken kendimize ve birbirimize anlattığımız hikâyelerdeki beklenmedik ve çoğu zaman ürkütücü duygusal karmaşıklıkları da aydınlatıyor.

Uyku zamanı asla eskisi gibi olmayacak.

Yavru hücreler --

Nankör çocuk --

Korkmayın: bir olay günlüğü --

Altı çocuk tabutu --

Tavşan --

Neşeli kız çocuğu --

Düğün --

Bazılarımız arkadaşımız Bay Toad'ı tehdit ediyordu --

Ekmeğinizi suların üzerine atın --

kurbağanın prensesi --

İyi çitler iyi komşular sağlar

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları