Kooperatifler, iktidarın takibinden kurtulmanın yolunu böyle buldu... "Bundan sonra dumanla haberleşeceğiz"

Kooperatifler, iktidarın takibinden kurtulmanın yolunu böyle buldu... "Bundan sonra dumanla haberleşeceğiz"
TMO'nun hububat alımında belirlediği alım fiyatlarına karşı "sektörün gerçeklerine göre" hareket etmek zorunda kalan kooperatif yetkilileri, kurdukları bir WhatsApp grubu üzerinden işleri "gizliden" yürütme kararı aldı.

TMO’nun hububat alımında belirlediği alım fiyatlarına karşı “sektörün gerçeklerine göre” hareket etmek zorunda kalan kooperatif yetkilileri, kurdukları bir WhatsApp grubu üzerinden işleri “gizliden” yürütme kararı aldı. Bu yazışmalarda, hükümetin belirlediği alım fiyatının yükseltilmesinden “Yapılan bu fiyat değişikliği hiçbir şekilde sosyal medyada paylaşılmayacak ve SMS olarak duyurulmayacaktır” diye bahsedilmesi dikkat çekti.

ALIM FİYATI ARTIŞI DUYURULAMADI!

2021 yılında hemen her tarım ürününde beklenen ciddi rekolte kaybına karşı çiftçi ve hayvancının korunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TMO’nun hububat alımlarında tavan fiyatı belirlemişti. Buna göre arpa alım fiyatlarında üst sınır 1.750 TL olarak açıklanmıştı. Tüm resmi kurumların uyması gereken bu fiyatlara karşı Tarım Kredi Kooperatifi Tekirdağ Bölge Birliği, 2021 arpa alım fiyatlarını önce 2.300 TL olarak belirledi, sonra da yaptığı paylaşımları kaldırdı. Tarım sektörünün gerçeklerinden uzak olarak belirlenen tavan fiyatlarına karşı kooperatif, hububat alım-satım fiyatlarına ilişkin gelişmeleri gizliden yürütme kararı aldı.

dumanka-haberlesicez.jpeg

“TMO’NUN FİYATLARI GERÇEKLERDEN UZAK”

Tarım Kredi Kooperatifi Tekirdağ Bölge Birliği’nin WhatsApp grubunda arpa alım fiyatlarına yönelik yapılan bildirimde kooperatif yetkililerine, “Arkadaşlar yemlik arpa alım fiyatımız brüt 2.475 TL/ton olarak revize edilmiştir. Fabrika fatura fiyatımız 2.500 TL/ton olacaktır. Yapılan bu fiyat değişikliği hiçbir şekilde sosyal medyada paylaşılmayacak ve SMS olarak duyurulmayacaktır” talimatı verildi.

sosyal-medyada-paylasmayin-001.jpeg

“BUNDAN SONRA DUMANLA HABERLEŞECEĞİZ”

Kurdukları WhatsApp grubu üzerinden haberleşen kooperatif yetkilileri, yeni fiyatları çiftçilere sözlü olarak bildireceğini duyurdu. Ulaştığımız yazışmalarda Tarım Kredi Kooperatifi Tekirdağ Bölge Müdürü Nedim Nar’ın, “Arpa alım fiyatlarımızın sosyal medyada yapılan paylaşımlarının tüm kooperatiflerimizce kaldırılmasını rica ederim. Acil olarak. Bundan sonra dumanla haberleşeceğiz. Şifreleri önümüzdeki gün paylaşırım” ifadelerini kullandığı görülüyor.

Onur Şehmus Şahin/Milli Gazete

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar