Konya'da kiracıyı şoke eden olay! Evden çıkartıldıktan sonra şaşırtan gerçeği öğrendi

Konya'da kiracıyı şoke eden olay! Evden çıkartıldıktan sonra şaşırtan gerçeği öğrendi
Konya’da kirada oturduğu eve 3 bin 600 TL kira verdiği öğrenilen Necip Fazıl Kocaman, ev sahibinin evden çıkartma baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi imam evde kendinin oturacağını söylerken, kiracı evi boşaltmasının ardından büyük şoka uğradı.

Sözcü'nün haberine göre Türkiye’de kira fiyatlarında yaşanan fahiş artış son dönemde çokça dikkat çekerken, ev sahibi ve kiracılar bu konuda karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Son olarak benzer bir olay Konya'da meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki günlerde kendisine ulaşan bir vatandaşın başından geçen olayı anlatmış ve kiracısının kirasını 2 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarmak isteyen ev sahibine, ‘Sende vicdan var mı?’ şeklinde seslenmişti.

Kia artışının en çok yaşandığı şehirlerden olan Konya’da da son 2 yılda kira fiyatlarının yüzde 700 oranında artış gösterdiği bilinirken, kentte Karatay ilçesinde oturduğu eve 3 bin 600 lira kira veren Necip Fazıl Kocaman, ev sahibinin “Evden çık kendim oturacağım” baskısı sonrası evini boşalttı.

konya11.jpg

Evi boşaltan Kocaman’ın ardından ev sahibi imam 14 bin TL kira bedeliyle evini ilana koydu.


DURUMU ÖĞRENEN KİRACI ŞOKE OLDU

Kiracı Necip Fazıl Kocaman, durumu öğrenmesinin ardından şoke oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin hatırlatan ve konuya tepki gösteren kiracı ev sahibine hakkını etmediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Ev sahibiyle aramızda bir olay geçti. 2023 yılının Ocak ayında ev sahibi kirama zam yaptı. Daha sonra yılın ortasında tekrar zam yapacağını söyledi. Ben kabul etmedim. Tekrar kendisi, ‘ O zaman evimden çık, kendim oturacağım’ dedi. Biz de iyi niyetli olarak birkaç ay ev arayışında bulunduk. Tabi bu şartlarda ev bulma arayışımız uzun oldu. Ev sahibi evde kendisinin oturacağını tekrarladı. Nitekim bir ev bulup evi taşıdım ve evi ev sahibine teslim ettim.

Daha sonra çevremden arkadaşlar sarı sitede evin ilanının olduğunu söylediler. Ev sahibi evini tekrar kiralamak istemiş. Tabi ev kendisinin bunu isteyebilir. Ama bana böyle söyleyip kendisinin bu şekilde davranması… Son zamanlarda Cumhurbaşkanının da ‘ev sahiplerinin vicdanına sesleniyorum’ şeklinde bir açıklaması olmuştu. Ben de kendisinin vicdanına bırakıyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Başımızdan böyle bir olay geçti, hayırlısı olsun”

konya22.jpg

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar