Konut fiyatlarında rekor artış!

Konut fiyatlarında rekor artış!
Artan konut fiyatlarından dolayı, ev sahibi olmak hayal oldu. Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları 2021 Aralık'ta aylık bazda yüzde 7,9 artarken, yıllık bazda yüzde 59,6 yükseldi. Böylelikle, endeks tarihinin en sert artışı kaydedilmiş oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2021 Aralık ayına ilişkin açıkladığı Konut Fiyat Endeksi (KFE) konut fiyatlarındaki artışın rekor tazelediğini ortaya koydu. Buna göre, konut fiyatları 2021 Aralık’ta aylık bazda yüzde 7,9 artarken yıllık bazda yüzde 59,6 yükseldi. Böylelikle, endeks tarihinin en sert artışı kaydedilmiş oldu. Aralık ayında konut fiyatlarında reel artışın yüzde 17,9 olduğu açıklandı.

EN YÜKSEK YILLIK DEĞİŞİM GÖSTEREN İLLER 

2021 Aralık’ta en yüksek yıllık değişim gösteren iller yüzde 72,3 ile Muğla, Aydın ve Denizli oldu. Bu illeri yüzde 70,8 ile Diyarbakır, Şanlıurfa izledi. Aralık ayında ülke genelinde yıllık yüzde 59,6 artan konut fiyat endeksi, İstanbul’da yüzde 63 arttı. İzmir’deki artış yüzde 58,3, Ankara’daki artış ise yüzde 55,7 oldu.

YÜZDE 19,7 ORANINDA ARTIŞ 

Öte yandan, TCMB’nin verilerine göre konut fiyatlarındaki artış kasım ayında da rekor seviyeye yükselmişti. Buna göre Türkiye genelinde konut fiyatları kasımda bir önceki aya göre yüzde 9, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 50,5, reel (enflasyondan arındırılmış) olarak yüzde 19,7 oranında artış göstermişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar