Kolon kanserine robotik çözüm

Kolon kanserine robotik çözüm
İzmir'de yaşayan 84 yaşındaki Aydoğan Aksu'ya kolon kanseri teşhisi konulduğunda, şifa bulması için robotik cerrahi teknolojisi devreye girdi.

Doç. Dr. Tayfun Yoldaş ve Prof. Dr. Özgür Fırat liderliğindeki bir ekip, başarılı bir kolon kanseri ameliyatı gerçekleştirdi. Aydoğan Aksu, Da Vinci robotik cerrahiyle yapılan bu ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu ve iyileşme sürecini hızla tamamladı.

Doç. Dr. Tayfun Yoldaş, yaptıkları tetkiklerin ardından hastaya kolon kanseri teşhisi koyduklarını ve ameliyat gerektiğine karar verdiklerini belirtti. Robotik cerrahi teknolojisinin, rektum kanseri ve kolon kanseri ameliyatlarında kullanıldığını açıkladı. Yoldaş, hastalarına bu teknolojinin avantajlarını anlattıklarını ve ameliyatı planladıklarını ifade etti.

Robotik cerrahinin hastaya olan avantajlarına da değinen Yoldaş, bu yöntemin yeni ve güncel olduğunu vurguladı. Hastalarda daha az travmaya neden olduğunu ve daha hızlı bir iyileşme süreci sağladığını belirtti. Robotun, cerrahın aracı olduğunu ve ameliyatı yine cerrahın gerçekleştirdiğini vurguladı.

Kanser teşhisiyle karşılaşan Aydoğan Aksu ise ameliyatın ardından kısa sürede sağlığına kavuştuğunu dile getirdi. Aksu, robotik cerrahiyle daha hızlı bir şekilde taburcu olacağını belirtirken, ameliyatın minimal invaziv olması nedeniyle sadece birkaç delik açıldığını ve bu sayede iyileşme sürecinin hızlandığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar