Kobe Bryant'ın ölümünde pilot hakkında şok detay

Kobe Bryant'ın ölümünde pilot hakkında şok detay
Dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği kazada uçağı kullanan pilot hakkında çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Amerika'nın ve dünyanın en önemli basketbolcuları arasında yer alan Kobe Bryant, 26 Ocak'ta Calabasas, Kaliforniya'da geçirdiği uçak kazasında kızı ile birlikte hayatını kaybetmişti. Kobe'yi taşıyan uçağın pilotu Ara Zobayan hakkında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

NEDEN OLARAK SİS GÖSTERİLDİ

Kazanın nedeni olarak hava şartları gösterilirken, emniyet yetkilileri de kalın sis tabakasının havayı kapladığı koşullarda yapılan uçuşun, kaza nedeni olduğunu belirmişti. Ancak ortaya çıkan yeni bir bilgi, kazanın pilotaj hatası da olabilme ihtimalini gündeme getirdi. Uçağın pilotu Ara Zobayan'ın 2015 yılında hava şartlarından kaynaklı bir ihlale neden olduğu öğrenildi.

'ONDAN BAŞKASI İLE UÇMAM'

Los Angeles Times'ın haberine göre Mayıs 2015'te Ara Zobayan, Federal Havacılık İdaresi kanunlarını ihlal ederek yoğun sis içeren bir uçuş gerçekleştirdi. Kobe Bryant'ın, “Ondan başkasıyla uçmam” dediği ve Kylie Jenner gibi birçok ünlü ismin sadece onunla uçmak istediği Zobayan da 2015'te yaptığı ihlali kabul etmişti.

'BULUTUN ÜZERİNE TIRMANMAYA ÇALIŞTI'

26 Ocak’taki kazada yolcularla beraber hayatını kaybeden Zobayan’ın (50), helikopter yüksek hızdayken Calabasas'ta bir yamaca girdiği, helikopterin 366 metreden düştüğünde bir bulut katmanının üzerine tırmanmaya çalıştığı öğrenildi. Havanın sisli olması nedeniyle pilotun yönünü kaybettiğine dair iddialar ortaya atıldı.

MEZARLIK YERİ BİLİNMİYOR

Kazada hayatını kaybeden Kobe Bryant ve kızı Gianna, ailenin isteği üzerine gizli bir törenle, açıklanmayan bir mezarlığa gömüldü. Ancak baba kız için 24 Şubat’ta (24/2), Bryant’ın maçlara çıktığı Staples Center’da bir tören düzenlenecek. Bu tarihin seçilme nedeni, Kobe Bryant’ın yıllarca Lakers takımında giydiği 24 numaralı forma ile iyi bir basketbolcu olarak yetişmekte olan Gianna’nın giydiği 2 numaralı formanın birleştiği tarih olması.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar