Kızılay'dan sonra AFAD'ın da vicdansızlığı ortaya çıktı: Saatliği 10 bin TL’ye pazarlık yaptılar

Kızılay'dan sonra AFAD'ın da vicdansızlığı ortaya çıktı: Saatliği 10 bin TL’ye pazarlık yaptılar
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde kızını kaybeden ünlü tiyatrocu Orhan Aydın, 21. yüzyılın vicdansızlığı” diyerek sitem etti.

Yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye’nin her bölgesinden giden özel sektörlere ait vinçlerin kullanılmasına izin verilmedi. Enkaz altında kalan yakınlarını kurtarmak isteyen vatandaşlardan AFAD para talep etti. Pek çok vatandaş ile birlikte kızını yitiren oyuncu Orhan Aydın’dan AFAD’ın kontrolünde olan vinçlere saatliği 10 bin TL’den para ödediği ifade edildi. Aydın da, “Biz bu vinçlere para ödedik. 21. yüzyılın vicdansızlığı” diyerek isyan etti. Vinçlere para ödeyen çok sayıda vatandaşın konuyu mahkemeye taşıyacağı belirtildi.

50 bine yakın yurttaşın hayatını kaybettiği depremler sırasında yaşandığı belirtilen skandallara bir yenisi daha eklendi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, depremin ikinci günü bölgeye giden vinçlerin saatlerce yol üzerinde operatörü olmadığı iddiası ile bekletildi ve operatöre vatandaşlar tarafından saatliği 10 bin TL verilerek arama kurtarma çalışmalarına katılması sağlandı.

Sanatçı Orhan Aydın''dan kızı için yardım çığlığı: Beton kesici lazım, imdat

Para veren bir yurttaş konuyu yargıya taşıdı. Başka bir depremzede ise “Biz canımızı kurtarmak için vinç beklerken AFAD’a bağlı vinç sahipleri bizden para istedi. Bunu AFAD neden takip etmedi. Neden insanlık dışı olaya izin verdi!” diyerek tepki gösterdi.

“İLK DÖRT GÜN SU, ÇORBA HER ŞEYİ PARA İLE SATTILAR”

Hatay’daki depremde kızını kaybeden tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’dan da vinç sahiplerinin para istediği ortaya çıktı. Sanatçı Aydın, “İlk dört gün su, çorba her şeyi para ile sattılar. Yol kenarlarına park edilen vinç sahiplerine gidip yalvardım. Saatine 10 bin TL istediler. Kızıma ulaşmaya çalıştım” dedi. Aydın, “Günlerce vinç bekledik ama gelmedi. Üç gün, AFAD, Kızılay ve devlet yoktu. Bekleyen vinçlerin operatörü olmadığı için bizlerden para istediler. Ben günlerce bunlara teslim olmamak için isyan ettim. İkinci gün akşamı vinç bulamadım. Onlarca iş makinesi duruyordu. Emir veren yok. İş makinelerini, vinçleri kiraya vermeye çalıştılar. Saatliği 10 bin TL ve günlüğü 50 bin TL’ye pazarlık yaptılar. Biz bu vinçlere para ödedik. 21. yüzyılın vicdansızlığını gördüm. Çorbayı ve suyu dahi para ile satanlar vardı. Bunlara şahit oldum. AFAD neden bunları takip etmedi. Kendi kontrolünde olan vinçlerden para alınmasına nasıl izin verdi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar