Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Kim dur diyecek

Son zamanlarda kurye motorlarının yaptığı ile yaşattığı trafik terörü malumunuz ve maalesef çığırından çıkmış durumda. Ters yönden girmeleri, yaya kaldırımına çıkıp motorları yayaların üzerine doğru sürmeleri, araçların önlerine kırarak şerit değiştirmeleri vb… birçok trafik ihlalleri yapılmaktadır. Daha geçen hafta motosiklet sürücüsü ile araç sürücüsü arasında yol verme tartışmasından ötürü, araçtaki 3 kişinin bıçaklı saldırısına uğraması sonucunda motor sürücüsü hayatını kaybetmiştir.

Kurye olmayan normal motosiklet sürücülerinin birçoğu da sanırım onlardan cesaret alıp kural ihlalleri yapmaktadırlar. Nasıl olsa kimse cezai işlem uygulamıyor düşüncesinden kaynaklanıyor galiba. Tabiî ki bu yaşananların kaçınılmaz sonu olan kazalar da gerçekleşmektedir. Kazalar ile birlikte sakatlanmalar oluşmakta hatta daha büyük olan kazalarda ise engellilikler de yaşanmaktadır. Bilindiği gibi her zaman insan hayatı ilk sırada olduğundan kanunlar ve yaptırımlar buna göre düzenlenmektedir. Kaldı ki kurallara uymayan sürücüler de cezai işlemler ile yaptıkları kural hatalarını anlamaları ve bir daha tekrarlamamaları için cezai işlem uygulaması mevcuttur. Bu süreçte belki kolluk kuvvetlerine çok iş düşmektedir. Ama maalesef ki ilgililer bu konuda son zamanlarda biraz yetersiz kalıyorlar ve bazı durumlarda da pek bir şey yapmıyorlar. Şimdi kendimden sizlere kısa bir örnek vereyim. Karaköy''de bulunan İspark''ın katlı otoparkından çıkamayıp, araç içinde saatlerce beklediğim (mahsur kaldığım) günleri biliyorum ve katlı otoparka park yapan vatandaşlar da bu konudan muzdariplerdi. (Bu arada katlı otopark Ekim 2022 başında faaliyetine son verdi) ardından 112''yi arıyorsunuz, sizi konunuzla alakalı bir başka birime aktarıyor. Oradan da çıkan memura konuyu ve sorun olan yeri izah ediyorsunuz ve hatta çözümü bile.. çünkü yaşanan sorunun neden kaynaklandığı belli. O bölgedeki trafik ışığına iki Trafik Polisi gelse sorun çözülecek ama maalesef ki ne gelen oluyor ne de giden. Sanırım bunun sebebi, yaralanmalı veya ölümlü bir kaza olmadığı için bir acilliyet de içermediğinden ve nasıl olsa zaman geçtikçe de oradaki yaşanan trafik yoğunluğunun açılacağından olsa gerekli. Her zamanki gibi mağdur olan vatandaş oluyor. Kolluk kuvvetlerinin (Trafik Polisi) her yere ulaşması belki mümkün değil fakat bunun önüne geçilmesi içinde Motorize yani Şahin Ekip''ler (Trafik Polisi) devreye girmesi ve motosikletleri ile kısa zamanda olaya müdahale etme imkanı sağlanmış oluyordu. Şahin ekiplerinin görevi sadece gelen yabancı konukların ya da bakanların veya vekillerin araçları ile trafikte rahat geçişlerini sağlamak olmasa gerek? Çünkü bu geçişler sonrasında pek dışarıda trafik polisi görmek mümkün olmuyor.  

Daha önceki yıllarda çıkarılmış olan kanun ile Fahri Trafik Müfettişliği görevi, İç İşleri Bakanlığı tarafından İl Valilikleri aracılığı ile görevlendirmeler yapılmaktaydı. Hatırladığım kadarıyla en son görevlendirme bundan 3 sene önce oldu. Tabii bu zaman sürecinde büyükşehirlerde araç sayıları da artığından tekrar görevlendirme ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim. Buradan Sayın Bakanımız Süleyman Soylu''ya seslenmiş olalım bu vesile ile de İç İşleri Bakanlığı ve ilgili bölümlere geri hizmette görev yapabilecek, Üniversite''den mezun olmuş Engelli Ataması bekleyen engelli memur adayları bulunmaktadır. Engelli memurların geri hizmette kullanılmasıyla devletteki kamu personel alımına da katkı sağlanmış olacağını düşünmekteyim. Sizlerden isteğimiz, lütfen en kısa zamanda ilgili birimlere Engelli Kamu Personeli alımı ile birlikte Fahri Trafik Müfettişleri''nin görevlendirme yazısının gönderilmesini rica ediyoruz. En azından trafikte bu tür kural ihlali yapan sürücülerin, biraz da olsa kendilerine yazılacak cezalar karşısında kurallara uyması sağlanmış olunacaktır. Bu denetimler neticesinde can ve mal güvenliğinin yanında kalıcı sakatlıkların yani engelliliğin de bir nebze önüne geçilmiş olunacaktır.   

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları