Kemal Kılıçdaroğlu: Tek adam rejimi artık bir beka sorunu!

Kemal Kılıçdaroğlu: Tek adam rejimi artık bir beka sorunu!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Tek adam rejimine tepki gösteren Kılıçdaroğlu "Tek adam rejiminin faturası hepimizin önünde duruyor. Bu rejim bizi mahvetti. Bu rejim artık T.C için bir beka sorunudur. Türkiye buradan çıkmak zorunda” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tek adam rejimine "Bu rejim bizi mahvetti. Bu rejim artık T.C için bir beka sorunudur. Türkiye buradan çıkmak zorunda” sözleriyle tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

“AKILCI POLİTİKALARLA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Türkiye artık şunu bilmeli, ayrışmayacağız, inadına kucaklaşacağız. Kavga etmeyeceğiz, inadına barışacağız. Bu güzel ülkemize huzuru ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

Türkiye''nin her tarafından sorunlar geliyor. Bütün mesele her soruna akılcı çözümler üretmektir. Kendi içinde barışık bir toplumu inşa etmiş olursunuz. Hedefimiz, kendi içinde barışık, sorunları olmayan, akılcı politikalarla çözen bir siyaset anlayışı. Bu siyaset anlayışını Türkiye''ye getireceğiz. Nasıl? Altı lider bir aradayız. Birlikte mücadele ediyoruz, demokrasiyi savunuyoruz. Var olan sorunlara akılcı politikalarla çözüm üreteceğiz.

“3,5 AY SONRA KADROLARINIZI ALACAKSINIZ”

Sibel Tekin, belgesel çekti diye tutuklanmıştı. Adli kontrol şartıyla tahliye edilmiş, güzel bir haber. Sevgili Sibel''e şunu söyleyelim. Kapalı cezaevinden açık cezaevine hoş geldin. Türkiye''yi bir cezaevi olmaktan kesinlikle kurtaracağız.

Devlet Opera ve Balesi''nden ''Figüran sözleşmesi yaptılar bizimle ama biz orkestra, bale sanatçısıyız, solo sanatçıyız, şef olarak görev yapıyoruz'' diyorlar. Az kaldı hiç meraklanma, 3,5 ay sonra sevgili arkadaşlarım, sanatçılarım kadrolarınızı alacaksınız.

“7 AYDA KAPANAN BAYİ SAYISI 412”

Akaryakıt bayileri… Arabamıza yakıt alırken bunlar çok kazanıyor diye içimizden geçirmiş olabiliriz. Aslında büyük kısmı zarar etmeye başladı. 7 ayda kapanan bayi sayısı 412. Eğer küçük bir market olmasa tümüyle zarar edecekler. 100 binin üzerinde kişi çalışıyor burada. Nasıl olur da bunun farkına varmıyorlar? 3,5 ay sonra bütün sorunlar çözülecek. Alın teri döken herkesin kazandığı güzel bir ülkeyi inşa edeceğiz. Avantadan para kazananlar değil, alın teri dökenlerin kazandığı bir Türkiye''yi inşa edeceğiz.

“TEK ADAM SİSTEMİ TÜRKİYE İÇİN BİR BEKA SORUNU”

Tek adam rejimi inşa edildiğinde Türkiye''nin bütün sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz dediler. Meydan meydan gezdiler. Valileri, kaymakamları gezdi. Erdoğan geldi oturdu. Tek adam rejiminin faturası hepimizin önünde duruyor. Bu rejim yani tek adam sistemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir beka sorunudur.

“DOĞAL GAZ FİYATINI NEDEN DÜŞÜRMÜYORSUN?”

Güzel bir kar yağdı Ankara''ya. Çiftçimizde bekliyordu. Tarlaların suyla buluşması açısından son derece değerli. Rusya- Ukrayna savaşından sonra doğal gaz fiyatları dünyada düştü. Doğal gaz fiyatları dünyada yüzde 80 düştü kardeşim sen neden düşürmüyorsun dedim. Sanayide düşürdüler ama konutlarda düşürmediler. Kardeşim doğal gaz fiyatını neden düşürmüyorsun, dünyada yüzde 80 düştü, sen de yüzde 80 ucuz alıyorsun? Bir daha ifade edeyim özellikle fakir hanelerin ne elektriği ne suyu kesilecek.

Asgari ücrete sözde büyük zamlar yaptılar. Enflasyonla eriyeceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar hızlı eriyeceğini tahmin etmiyorduk. 5 milyon 400 bin kişi açlık sınırının altında kaldı.

“YOLSUZLUKLARDAN BESLENİYORLAR”

2 bin 300’ün üzerinde sorunlara çözüm ürettik. Kimse endişe etmesin Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Yolsuzluğa karşı alınacak mücadele burada var. Çalınan paraları nasıl alacağız burada var. Adalet üzerine her şeyi yeniden inşa edeceğiz. Siz bir aradasınız hiçbir masanın etrafında toplanıp şu memleketin sorununu nasıl çözeriz diye düşündüler mi? Fotoğraf verdiler mi? Memleketin derdini var bu memlekette yolsuzluklar var diyerek plan yaptılar mı? Hayır çünkü yolsuzluklardan besleniyorlar.

Ayrıntılar hazırlanıyor…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar