Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi!

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının hangi tarihte açıklanacağını duyurdu ve adaylık tartışmaları üzerine yorum yaptı.

Türkiye 14 Mayıs''ta sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Altılı masa olarak da bilinen Millet İttifakı ise henüz resmen bir aday açıklamış değil. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında adaylarının sıradaki altılı masa toplantısı olan 13 Şubat''ta belirleneceğini açıkladı. 

13 ŞUBAT''TA AÇIKLANACAK

Kılıçdaroğlu programda altılı masanın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat''ta açıklanacağını, seçim için yol haritasını söz konusu cumhurbaşkanı adayının anlatacağını bildirdi. "CHP''nin cumhurbaşkanı adayı siz misiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP''liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama burada aslolan altı liderin oturup ortak karar vermesidir" cevabını verdi.

"YSK''DA MİLİTAN YARGIÇLAR VAR"

26 Ocak''ta yapılan altılı masa toplantısının ardından açıklanan ortak bildiride, Recep Tayyip Erdoğan''ın 3. kez aday olamayacağı bildirilmişti. Konu hakkında açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa açık. Anayasa hukukçuları üçüncü kez aday olamaz diyor. Yüksek Seçim Kurulu''na (YSK) başvurular olacaktır ama kabul edilmeyecektir. Çünkü YSK üyelerini kendisi belirledi aslında. Yargının yargı olmaktan çıktığını aklı başında olan herkes biliyor" ifadelerini kullandı.




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar