Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Depremi sonrası süreçle ilgili bildi aldı. Kılıçdaroğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılanlarla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

AFAD, Kızılay'ın da yaptıkları katkıları şükranla anmamız gerekiyor. Belediye başkanlarımız deprem sonrasında yapılanlar hakkında bana bilgi verdi, bir durum değerlendirmesi yaptık. Şu ana kadar evlerinden ayrılan bütün yurttaşları 42 milyon liralık kira yardımı yapıldı, 224 hane belediyeye ait konutlara yerleştirildi. 4200 aileye 10'ar bin lira kira yardımı yapıldı.

Eğitimle ilgili çocukların bütün talepleri tabletler başta olmak üzere tümü karşılanmış vaziyette. Binaların bir an önce güçlendirilmesi ya da yıkılması gerekiyor. Bu konuda merkezi yönetimin yapacağı katkı çok önemli.

İzmir'in yaşadığı acı Türkiye'nin ortak acısı haline dönüşmüştür. İzmir Büyükşehir Belediyemiz burada bir tarih yazmıştır. Hiç kimsenin en ufak bir ihtiyacı göz ardı edilmemiştir. Kentsel dönüşümle ilgili olarak merkezi yönetim engel çıkarmadığı takdirde her türlü sorunu kısa sürede çözeceklerdir. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında güçlü bir iletişim olmalı. El birliği yaptıklarında bundan vatandaşlar memnun olacaktır. Belediyelere engel çıkarmaksızın işbirliği halinde sorunları çözmek mümkündür.


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar