Kılıçdaroğlu'ndan Kübra Par'a: "Gazeteciliğini tam yapmalı"

Kılıçdaroğlu'ndan Kübra Par'a: "Gazeteciliğini tam yapmalı"
Habertürk ekranlarına konuk olan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yayınlanan bir programda, moderatör Kübra Par'ın eksik bilgi aktarmasına "Gazeteciliğini tam yapmalı" sözleriyle sitem etti.

28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerinden önce Ankara Balgat'ta bulunan CHP Genel Merkezi'nde gazetecileri ağırlayan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler ve siyaset gündemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

"YPG'NİN BAŞINI DEFALARCA KEZ OTELLERDE AĞIRLADILAR"

Gündeme dair sorulara yanıt veren Kılıçdaroğlu programın sonunda gazeteci Kübra Par'la ilgili bir açıklamada bulundu. Kendilerine yolladıkları bir haberin tamamını okumadığına dair eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"YPG ile ilgili ilk yıllarda devlet onu terör örgütü olarak görmüyordu. YPG başkanı Salih Müslüm'ü üç kez Türkiye'ye davet ettiler, resmi törenlerle karşıladılar. Bize de sorduklarında biz de "devlet terör örgütü olarak görmüyorsa biz de terör örgütü olarak görmüyoruz" dedik.

Sonra devlet değiştirdi "bunlar terör örgütüdür" dedi.

"GAZETECİLİĞİNİ TAM YAPMALI"

Bizim istihbarat örgütümüz yok, bunu sadece ben değil o dönemin Ak Parti yöneticileri de YPG'yi terör örgütü olarak görmüyorlardı. Şimdi oradan cımbızla bu sözler seçiliyor... O dönem Erdoğan da Sayın Arınç da onu söylüyordu. Siz YPG'nin başını Türkiye'de ağırlıyor otel masraflarını karşılıyorsunuz... Yani siyaset ahlak üzerine inşaa edilir.

Buradan izin verirseniz Kübra Hanım (Par) için de bir şey söyleyeyim. Gönderdiğimiz bir yanıtın ikinci cümlesini okumadı, neden okumadı okuması lazımdı.

Gazeteci gazeteciliğini tam yapmalı, eğer bir yanıt gönderiliyorsa bir bölümünü okuyup iktidarı rahatsız edecek bölümünü okumuyorsa doğru değil.

KÜBRA PAR'DAN YANIT GECİKMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun sitemi üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kübra Par, şu ifadeleri kullandı.

"Bu akşam yayınımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili montajlanmış bir video kullanmasını Bakan Murat Kurum’a doğrudan sordum. Kurum’un terör eleştirileri üzerine Sayın Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Ömer Topsakal’dan bir mesaj geldi. O sırada başka bir konuya geçmiştik. Sayın Kılıçdaroğlu birazdan yayınımızda olacaktı. Mesajın son bölümü cümle düşüklüğü içeriyordu, ilk bölümü okudum ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun az sonra canlı yayınımızda olacağını, bu iddialara bizzat kendisinin yanıt verebileceğini özellikle belirttim. Bunun üzerine Ömer Topsakal teşekkür mesajı attı. Mesajı yarım okumamda kesinlikle bir kasıt yoktu. İktidarı rahatsız etmemek gibi bir kaygım olsaydı montajlı video konusunu ısrarla sormazdım. Kamuoyunu aydınlatmak adına Topsakal’dan gelen mesajı aşağıda olduğu gibi yayınlıyorum. Bir yanlış anlaşılma oluştu. Buna şahsen üzüldüm.

kubra2.jpg



kubra3.jpg





































YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar