Kılıçdaroğlu: Biz yargıya güveniyoruz

Kılıçdaroğlu: Biz yargıya güveniyoruz
Kılıçdaroğlu mahkemenin İmamoğlu kararına ilişkin “İstinaf ve Yargıtay yoluna gidilecek. Hala bu ülkede hakkın, hukukun ne olduğunu bilen, namuslu ve yürekli yargıçlarımız var. Biz o yargıçlarımıza, hakimlerimize güveniyoruz" dedi.

BİZ YARGIYA GÜVENİYORUZ

CHP''li 10 büyükşehir belediye başkanı, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreninde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu törendeki konuşmasında İmamoğlu’na verilen siyasi yasak ve hapis cezasını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu "İstinaf ve Yargıtay yoluna gidilecek. Hala bu ülkede hakkın, hukukun ne olduğunu bilen, namuslu ve yürekli yargıçlarımız var. Biz o yargıçlarımıza, hakimlerimize güveniyoruz. Adalet kurumuna en büyük zarar verenlerin iradelerini ipotek eden yargıçlar olduğunu dile getiriyorlar. Neden İstinaf''tan dönmesin. Bu ülkede adalet varsa dönecektir. Ne demek dönmez? Eğer gerçekten ülkede adaletin zerreciği kaldıysa dönecektir" dedi. 

Kılıçdaroğlu''nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Biz çok güzel bir aileyiz, biz her yerde demokrasiden bahsederiz. Biz vatandaşlar arasında ayrım yapmayız. Güzelliklerin yaşanmasını ve büyütülmesini isteriz. Bizim ailemizin CHP''li ailenin en büyük özelliği fırsat vermekten çekinmeyiz. Bu bağlamda bunları düşünmeyenlerin hedefi haline geliyoruz. Kentin rant yaratmak için olduğunu biliyoruz. O rant o kentte yaşayan bütün insanlarındır. İstanbul''u da böyle düşündüğümüzde diyorlardı ki ''İstanbul''u kaybeden Türkiye''yi kaybeder.'' Hala sindiremiyorlar.

İstanbul''u kaybetmenin acısını hala yüreklerinde hissediyorlar. İstanbul''un rantına doymadılar. Bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir, aklım almıyor. Bizler hep birlikte bunun mücadelesini yapacağız.

Azim ve kararlılık yolumuza devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen tüm belediyelerimizle destan yazmaya ve destanı büyütmeye devam edeceğiz.

Bizim genlerimizde yurtseverlik yatar, biz halka hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Biz her kuruş verginin hesabını mutlaka veririz. Elbette eleştiriler gelecek, hiçbir eleştiriden çekinmeyiz. Varsa eksiğimiz tamamlarız. Bütün mesele önyargısız ve iyi niyetle olmasıdır. Bu çerçevede, güzel bir temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sayın Davutoğlu aramızda. Verdiğiniz katkı için selamlarımı hürmetlerimi sunarım. Burada yaş almış İstanbullular kalacaklar. Bu çerçevede yaptığınız bağış, atacağımız temel, Ekrem Bey''in verdiği katkı son derece değerlidir.

Her birimizin tarihe karşı yüklendiği bir sorumluluk var, her birimiz bu mücadelenin bir parçası olmak zorundayız. Bu adalet mücadelesini ne yaparlarsa yapsınlar azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir not bırakacaklar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar