İmamoğlu davet etmişti: Saraçhane’de büyük buluşma!

İmamoğlu davet etmişti: Saraçhane’de büyük buluşma!
Hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davet ettiği İstanbullular Saraçhane’de toplandı. Saat 2 itibariyle hazırlıkların başladığı Saraçhane Türk bayraklarıyla donatıldı.

SARAÇHANE’DE BÜYÜK BULUŞMA! TIKLIM TIKLIM

Altılı masa liderleri ve İstanbullular Saraçhane’de buluştu. Saat 16.00’da gerçekleştirilecek etkinliğe Altılı Masa’da yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katılacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise önceden planlanan bir hastane randevusu nedeniyle programa katılamayacağını bildirdi.

 

 

İMAMOĞLU''NA MEMLEKETİ TRABZON''DAN DESTEK

Ekrem İmamoğlu''nun memleketi Trabzon’dan destek geldi. Trabzon’da toplanan kalabalık grup "İmamoğlu varsa umut var" pankartı açarak destek verdi.

 

Alana gelen vatandaşlar "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

Saraçhane''de, İBB önüne kurulan sahneye "Millet, iradesine sahip çıkıyor" ve "15 Aralık 2022" yazıldı.

 

Saat 14.00''te alana gelen Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen), burada basın açıklaması yaparak kararı protesto etti.

Bomba araması yapmak için alanın boşaltılmasının istenmesi üzerine Tüm Yerel-Sen üyeleri ile polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Polis, basın açıklamasının bitmesini bekledi ve ardından arama başladı.

 

“EVLADIM KADAR BANA ACI VERDİ”

66 yaşındaki İhsaf Çam, belediye başkanı olduğu tarihten itibaren İmamoğlu''nu takip ettiğini ve düzenlediği buluşmalara katıldığını söyledi. "Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu için buradayız. Ölene kadar yolumuza devam edeceğiz. Çok öfkelendik. Evladım kadar bana acı verdi. Çok üzüntülüyüz ama umutsuz değiliz. Haberi aldığımdan beri ben buraya gelmek için can attım. Gerçekten geçmedi saatler. Eşimle beraber Eyüp Sultan''dan geldik. Önce Eminönü’ne gittik, Eminönü’nden buraya kadar yürüyerek geldim onun için."

 

“BU ALANDAKİ KALABALIK YÖNETİME GENÇLERİN VERDİĞİ EN BÜYÜK CEVAP”

23 yaşındaki Yiğit Can Direk, Türkiye''nin farklı illerinden çok sayıda gencin adalet talebiyle alanda olduğuna dikkat çekti. "Gençler artık yurt dışındaki eşitlerinin ne durumda olduğunu görüyor. 18 yaşındaki gençler 18 ülke geziyor. Ama bizim ülkemizdeki 18 yaşındaki genç ayakkabısını nasıl değiştirebileceğini düşünüyor. O yüzden bu alandaki kalabalık bugünkü yönetime gençlerin verdiği en büyük cevap." (GazeteDuvar)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar