Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyi bilirim diyen siyasetçiden umudunuzu kesin!

Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyi bilirim diyen siyasetçiden umudunuzu kesin!
Bakırköy'de üye katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Her şeyi bilirim diyen siyasetçiden umudunuzu kesin!” diyerek seslendi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bakırköy''de partisinin üye katılım töreninde gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan''ı hedefine alan Kılıçdaroğlu "Ben her şeyi bilirim diyen siyasetçiden umudunuzu kesin. Akıl akıldan üstündür. O yüzden tek adam rejimine karşıyız" dedi. 

Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"KİMSENİN KİMLİĞİNİ SORGULAMAYALIM"

Türkiye’nin geleceği açısından endişelerimiz var,  bu endişeleri gidermek için bir aradayız. Öyle bir noktadayız ki her evde huzursuzluk var. Bir arada yaşamak varken, kucaklaşmak varken neden kavga edelim? Kimsenin kimliğini sorgulayamayalım. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Hiçbirimiz anne babamızı seçme hakkına sahip değiliz, o zaman kimliği niye siyaset konusu yapıyoruz? Herkesin inancına saygı göstermek zorundayız. Allah ile kul arasındaki ilişkiye benim girme hakkım var mı, bir başkasının inancını sorgulama hakkım var mı?

"ADALET KARŞISINDA ÇİFTE STANDART OLMAZ"

Herkesin yaşam tarzına saygı göstermemiz lazım. Bize katılın, kucaklaşalım dedim. CHP’li olmak kolay değil, CHP’li olmak için adalet isteğinden asla vazgeçmeyeceksiniz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.  Bütün haksızlıklara karşı çıkacağız. Emine Şenyaşar hayatı boyunca belki CHP’ye hiç oy vermemiştir ama onun uğradığı haksızlığa benim isyan etmem lazım, bu yanlıştır demem lazım. Adalet karşısında çifte standart olmaz. Kainat adalet üzerinde inşa edilmişse, adaleti kendi ruhumuzda bedenimizde hissetmeliyiz. CHP''li olmanın ağırlığı vardır. CHP''li olmak omuzlara yük almak demektir. CHP''li olmak kul hakkı yememek dememektir. CHP''li olmak insanları ötekileştirmemek demektir. Sizinle aynı şeyleri düşünmeyenleri de saygıyla dinlemeniz gerekir.

"TEK ADAM REJİMİNE KARŞIYIZ"

Ben her şeyi bilirim diyen siyasetçiden umudunuzu kesin. Akıl akıldan üstündür. O yüzden tek adam rejimine karşıyız. Benim görmediğimi bir başkası görebilir. Zaten mesleklerin dağılmasının temelinde de bu var. Doktorun yaptığı ben yapamam ama ben bir siyasetçiyim. Ekonomiyi bana sorarlar ben yapabilirim. Ama ben kendi alanımda uzmanlaşırsam topluma faydam olur. Ben her şeyi bilirim mantığıyla yola çıkanlar ülkeyi yönetemez.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar