Kılıçdaroğlu'ndan alkol zamlarına tepki: ''6 ay sonra çözeceğiz''

Kılıçdaroğlu'ndan alkol zamlarına tepki: ''6 ay sonra çözeceğiz''
Türkiye'de alkolden alınan rekor vergiler her yıl katlanarak artıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alınan vergilerin insanların hayat tarzına karışma maksadı taşıdığını belirterek "6 ay sonra bu sorunu halledeceğiz" dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye''de alkolden alınan vergilerin benzerine rastlanmıyor. Öyle ki bir alkollü içkiden alınan vergi, içkinin kendi tutarının 5 katına kadar çıkabiliyor. Her fırsatta toplumdaki hiçbir kesimin hayat tarzına karışmadığını söyleyen AKP, alkollü içkileri birçok vatandaş için ulaşılamaz hale getirdi. 2023 itibariyle önce bira ardından da şarap ve şarapbazlı içkilere zam üstüne zam geldi. Yapılan zamlarıa  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından isyan etti.

"DEVLET BİR HAYAT TARZINI KUŞATAMAZ"

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet her hayat tarzını korur. 6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir" açıklamasında bulundu.



ALİ BABACAN DA ŞİKAYET ETMİŞTİ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da alkollü ürünlerden alınan vergilerin vatandaşın hayat tarzına müdahale maksadı taşıdığını belirtmiş ve iktidar değiştiğinde bu vergilerin adil bir düzenleme ile düşürüleceğini duyurmuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar