Kılıçdaroğlu'ndan '300 milyar dolar kaynak' açıklaması: Size yalan söylüyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan '300 milyar dolar kaynak' açıklaması: Size yalan söylüyorlar
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yılda ülkeye getirme vaadinde bulunduğu 300 milyar dolarlık kaynakla ilgili planını açıkladı. Kılıçdaroğlu açıklamasında özellikle Bakan Nureddin Nebati'nin “Nasıl getirecek 300 milyar doları” sorusunu yanıtladı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın eleştirilerine konu olan ‘300 milyar dolar’ kaynağıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

"300 DOLARINIZ OLSA NEBATİ’YE VERİR MİSİNİZ?”

Kılıçdaroğlu, “Nasıl getirecek 300 milyar doları” diye soran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye “İnsan kendinden bilir işi ya, kendilerinin beceriksizliği üzerinden, halkımızı olmayacağına ikna etmeye çalışıyorlar. Bırakın 300 milyarı, 300 dolarınız olsa Nebati’ye yatırım yapsın diye verir misiniz? Onlar nasıl versin Allah aşkına” ifadeleriyle yanıt verdi.

"SİZE YALAN SÖYLÜYORLAR"

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Gelin yalan söylediklerini bir rakam üzerinden size göstereyim. 2022’de Vietnam 27,2 Milyar dolar direkt yatırım çekti. Vietnam’ın Gayri Safi Hasılası 410 Milyar USD. Çektiği yatırım, hasılanın %6,6’sı. Aynı oranı bize uygula, yılda yaklaşık 60 Milyar eder. 5 senede 300 milyar.

Size yalan söylüyorlar halkım. Kendi beceriksizliklerini ülkenin makus talihi olarak size satmaya çalışıyorlar. Bu millet böyle bir ekonomi rezaletini asla hak etmedi. Az akılla mantıkla asla buraya gelinmezdi. Biz ise ekonomiyi uçuracağız, uçuracağız!”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar