Kılıçdaroğlu, Whatsapp sorusuna yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, Whatsapp sorusuna yanıt verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir radyo programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. İktidara ekonomi eleştirisi getiren CHP lideri, 'Whatsapp' sorusuna, 'Kullanmıyorum' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'dan Whatsapp sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Best FM canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, son günlerde en önemli gündem maddelerinden olan Whatsapp ile ilgili soru üzerine, bu uygulamayı kullanmadığını söyledi. 

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞI YOK"

Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığı olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Ekonomi politikasının üretim, istihdam, yatırım endeksli olması lazım. Bütün hedef daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam olacak, hedef bu. Bunların hedefi ne? Döviz ve faiz endeksli. Döviz gelirse faiz düşüyor, faiz düşerse döviz gidiyor. Her halükarda kazananlar dışarıdan para getirenler, dışarıdan dolar getirenler." diye konuştu. 

"TARIM DESTEKLENMEDİ"

Kılıçdaroğlu, çiftçilerin ilaç, gübre, mazot, yem pahalılığına ne gibi çözümleri olduğuna ilişkin soru üzerine, Tarım Kanunu'nun 21. maddesinde "Her yıl gayri safi milli hasılanın en az yüzde 1'i çiftçiye destek olarak ödenir." hükmü bulunduğunu hatırlatarak, bu desteğin hiçbir zaman çiftçiye verilmediğini savundu.

Tarımın dünyanın bütün ülkelerinde stratejik sektör olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Tarımın desteklenmesi lazım, desteklenmedi. Bu da bir planlama işidir. Siz planlamayı yaparsanız, tarımı desteklerseniz, olur. Şimdi siz dışarıdan yemi, gübreyi getirirseniz, her şeyi dışarıdan getirirseniz, dolar da avro da artarsa fiyatta artacaktır. İnsanlar getirip zararına satmayacaktır. Siz bu ülkede bundan 10-15 yıl önce saman ithal edileceğini düşünür müydünüz? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti saman ithal edecek düşünür müydünüz? Yaptılar, bu da bir siyasi tercih." değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar