Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin ilk açıklama

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin ilk açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ortak basın açıklaması yaptı. İki lider istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'ndeki makamında ağırladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Temel Karamollaoğlu: Ben de sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bizim aslında ziyaretimiz gecikti. Kongreden sonra daha erken gelmek istedik ama mekanla ilgili bazı meselelerimiz geciktirdi. Bugün ziyaret ettik. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bunu görüyoruz, Hissediyoruz. Bunların çözümü için diyaloğa ihtiyacımız var.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI

Karamollaoğlu: İnşallah hayra vesile olur. Bu iradenin Sayın Albayrak tarafından ortaya konması müspet bir gelişmedir. Ancak sayın cumhurbaşkanının bir açıklama yapması dikkat çekiyor. İnşallah ekonomiye hayırlı olur.

Kemal Kılıçdaroğlu: Öncelikle üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları hepimiz çok iyi biliyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılarımız herkesin evinde görülebiliyor. Şu çok önemli: Böyle bir tabloda ekonomiden, Hazine’den sorumlu olan, bütçesi Parlamento’ya sulan bir bakanın böyle istifa etmesi galiba Cumhuriyet tarihinde bir ilk.

Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?

2018’in mayıs ayında İstanbul’da, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin eşiğini anlattım ve neler yapılması gerektiğini 13 maddeyle anlattım. Ben iktidarı eleştirmeden anlattım. Önerilerimiz uygulanmadı tam tersine eleştiriler aldık.

Artık olay kriz olmaktan çıktı ekonomik buhran. Ekonomik buhrandan nasıl çıkılacağını da anlattık. İktidar kanadı bize saydığınız maddeler eksik, yanlış diyebilir; olabilir. Ama tam tersine bizim önerileri neden yaptığımız soruldu. Biz ülkemizi seviyoruz, barış içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir?

Diyebilirsiniz ne alakası var, anlatayım: Erdoğan 2015:’te şunu söylüyor: Benim derdim ne biliyor muşunu? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye’de öyle yönetilmelidir. Yoksa bileklerine bağlıyorlar prangayı, yürü yürüyebilirsen. Bu ülke böyle sıçramaz.

Türkiye Cumhuriyeti bir anonim şirketi midir, bir aile şirketi midir? Berat bey neden istifa etti? Sorumluluğu var mı Berat beyin? Hayır yok. Onu da sayın Erdoğan söylüyor. Şu anda ekonominin sorumlusu benim, ben.

Şu anda devletin başında ben varım diyor. Basit bir krizi yönetemeyenler devleti yönetiyor. Hep söylüyorum Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Türkiye böyle bir yönetimi hak etmiyor ama birlikte aşacağız. Bu ülkeye huzur ve demokrasi gelene kadar elbette demokrasi şartları altında mücadelemizi sürdüreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar