Kılıçdaroğlu ve İnce'nin görüşeceği iddia edilmişti: CHP'den açıklama geldi

Kılıçdaroğlu ve İnce'nin görüşeceği iddia edilmişti: CHP'den açıklama geldi
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi ziyaret edeceği iddia edilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi, söz konusu görüşme iddialarına yönelik bir açıklama yaptı.

14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerin öncesinde, altılı masa tarafından cumhurbaşkanlığı için ortak aday olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu''nun, HDP''ye yaptığı ziyaretin ardından bir ziyaret de  Yüksek Seçim Kurulu''na (YSK)  başvurarak Memleket Partisi adına cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplamaya başlayan Muharrem İnce''ye gerçekleştireceği iddia edilmişti.

PEŞ PEŞE YALANLAMALAR GELDİ

CHP’den ziyaret iddiasıyla ilgili “Şu an için, Sayın Genel Başkanımızın, Sayın İnce ile takvimlendirilmiş bir görüşmesi bulunmuyor” açıklaması yapıldı.

Memleket Partisi ise konuyla ilgili açıklamasında “Akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Memleket Partisi Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’den randevu talep ettiği yolundaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.


BİR HAFTA İÇERİSİNDE 100 BİN İMZA GEREKİYOR

Bünyesinde 20''nin üzerinde milletvekili bulundurmayan siyasi partiler, cumhurbaşkanı adayı gösterebilmek için 100 bin imzaya ihtiyaç duyuyor. Şu ana kadar adaylığını açıklayan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi''nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçim pusulasında yer alabilmek için 27 Mart tarihine kadar 100 bin imza toplamak zorunda.

Vatandaşlar, seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istedikleri kişiler için e-Devlet ya da farklı bir online platform aracılığıyla imza kullanamamakta. Toplanacak 100 bin imza, fiziki müracaat sonucunda yalnızca YSK''nın yetkili kıldığı şubeler aracılığı ile toplanabilecek. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar