Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ'ın 3 bakanlık iddialarını ilk kez açıkladı!

Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ'ın 3 bakanlık iddialarını ilk kez açıkladı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Ümit Özdağ'ın "Kazansaydık üç bakanlık ve MİT'i alacaktık." açıklamasına dair ilk kez açıklama yaptı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

CHP’de değişim tartışmaları devam ederken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. CHP'nin içindeki "değişim" çağrıları, İmamoğlu'nun Zoom toplantısı ve Tanju Özcan gibi önemli konuların konuşulduğu yayında CHP Lideri önemli açıklamalarda bulundu.

Ersoy'un "Özdağ ile aranızda, bakanlıklar ve MİT Başkanlığını içeren gizli bir protokol var mıydı?" sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Ümit Özdağ’la ikimiz arasında yapılan özel bir protokol var. Onunla ilgili konuşmam doğru değil. İkimizin arasında imzalandı. Kamuoyuna açık değil. İkimizin namusuna teslim edildi. Danışmanım dahil kimse bilmiyor. Diğer 5 lider de bilmiyordu. CHP için aslolanın ortak mutabakat metni olduğunu da söyledim orada.”

Kılıçdaroğlu, protokolü yalanlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın da bilmediğini de belirtti.

ÖZTRAK YALANLAMIŞTI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak , "İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır." diyerek Özdağ'ı yalanlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar