Kılıçdaroğlu Fikri Sağlar'ı bizzat görevlendirmiş! Muharrem İnce'ye ne teklif edildiğini ilk kez açıkladı

Kılıçdaroğlu Fikri Sağlar'ı bizzat görevlendirmiş! Muharrem İnce'ye ne teklif edildiğini ilk kez açıkladı
Eski Bakan ve siyasetçi Fikri Sağlar, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan'da Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüştüğünü açıkladı. Sağlar, son yazısında kritik görüşmenin detaylarını paylaştı.

(ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU) Fikri Sağlar, Birgün gazetesindeki köşe yazısında "Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği adına duyduğum sorumluk gereği, üstlendiğim bir görevi sizinle paylaşmak istiyorum" dedi.

Sağlar, Kemal Kılıçdaroğlu''nun bilgisi ve oluruyla, Muharrem İnce ile görüştüğünü belirtti. Sağlar yazısında şu ifadeleri kullandı:

“UZLAŞI ÇIKMADI, KILIÇDAROĞLU’NA İLETTİM”

"Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim.

Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisine de sunulmuştur."

SAYMAZ: 5 VEKİLLİK TEKLİF EDİLDİ

Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlar’ın yazısının gündem olmasının ardından Muharrem İnce’ye yapılan teklifin detayına dair bir paylaşım yaptı.

Memleket Partililer ile görüşme yapan Saymaz, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Memleket Partilililere göre Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdi. İnce, bu teklifi reddetti” dedi. Saymaz, daha sonra ise Fikri Sağlar ve Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile konuştu ve şu paylaşımları yaptı:

"Fikri Sağlar’la konuştum. Sağlar, CHP’nin teklifini doğruluyor. Sağlar’ın sözlerinden daha önce CHP ile Memleket Partisi arasında bir temasın kurulduğunu, İnce’nin talebinin Kılıçdaroğlu’a fazla geldiğini, bunun üzerine beş milletvekilliği önerildiğini anlıyorum.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile görüştüm. Dudu, 3 Nisan’da Sağlar’ın ziyarete geldiğini, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdiğini söyledi. Ancak İnce’nin herhangi bir pazarlığa girmediğini, o gün itibariyle cumhurbaşkanı adayları kurası çekildiği ve pusulalar basıldığı için teklifi geri çevirdiğini aktardı.

Dudu, 3 Nisan’dan önce ya da sonra başka bir görüşme ya da teklif olmadığını ifade etti."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar