Kılıçdaroğlu 2 büyükşehir belediye başkan adayının kim olduğunu açıkladı

Kılıçdaroğlu 2 büyükşehir belediye başkan adayının kim olduğunu açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kılıçdaroğlu, bu görüşmede yaptığı açıklamalar ile CHP'nin 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde İzmir ve Balıkesir'den çıkaracağı adayları da ilk kez kamuoyuna duyurmuş oldu.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini, parti genel merkezindeki makamında kabul ettiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da eşlik etti.

chp33.jpg

İKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ADAYI NETLEŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalar ile partisinin İstanbul, Ankara ve Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını duyurmuştu.

Bugüne kadar özellikle İzmir hakkında adaylık noktasında sessiz kalmayı tercih eden Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı görüşme esnasında isim vererek İzmir ve Balıkesir'de kimlerin aday gösterileceğini belirtti.

İz Gazetesi'nden Ümit Kartal'ın haberine göre; bir süredir İzmir için aday olacağı iddia edilen CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Önceki Dönem Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın hakkındaki iddialara yanıt veren Kılıçdaroğlu, Akın'ın Balıkesir'den aday gösterileceğini belirterek, İzmir adayının kim olduğunu ilan etti.

aa-20231018-32445885-32445880-kilicdaroglu-chp-afyonkarahisar-ve-sivas-il-baskanlari-ile-gorustu.jpg

"İZMİR'DE ADAYIMIZ TUNÇ SOYER OLACAK"

Kılıçdaroğlu söylentiler hakkında "Ahmet Akın’ın İzmir ile alakası yok. Ahmet Akın bizim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Geçen seçimde de öyleydi ancak İYİ Parti ile ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bıraktık ama olmadı. Şimdi de Balıkesir adayımız Ahmet Akın’dır” ifadelerini kullandı.

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt'un “Peki İzmir adayınız kim?” sorusuna net yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Adayımız elbette Tunç Soyer olacak" şeklinde konuştu.

aa-20231018-32445885-32445881-kilicdaroglu-chp-afyonkarahisar-ve-sivas-il-baskanlari-ile-gorustu.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar