Kesileceği söylenen parmakları ozon tedavisi ile kurtarıldı

Kesileceği söylenen parmakları ozon tedavisi ile kurtarıldı
Batman'da uzun yıllar boyunca sigara içmesi nedeniyle "burger" hastalığına yakalanan hastanın, ayak parmaklarının kesilmesi gerektiği teşhisi konuldu. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) kapsamında uygulanan ozon ve fitoterapi tedavisi sayesinde parmakları kurtarıldı.

Batman'da yaşayan 56 yaşındaki Hasan Geçit, yaklaşık 1,5 yıl önce sigaradan kaynaklı burger hastalığına yakalandı. Hastalık nedeniyle sağ ayak parmaklarında kangrenleşme başladı. Durumu giderek kötüleşen Geçit, İstanbul'a tedavi için gitti ancak ayak parmaklarının kesilmesi gerektiği söylendiği için memleketi Batman'a geri döndü.

Ağrıları artan Geçit, Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ozon tedavisinin yapıldığını duydu ve GETAT uzmanı Dr. Celal Ayral ile tedaviye başladı. Ayral'ın öngörüsüne göre, Geçit'in iyileşmesi için 22 seanslık bir tedavi planı yapıldı. Geçit'in ağrıları 8. seanstan itibaren azalmaya başladı ve 20. seanstan itibaren kangrenleşmiş dokuların iyileşmeye başladığı gözlendi.

Sigara alışkanlığı yüzünden yaşadığı rahatsızlığın hayatını olumsuz etkilediğini belirten Geçit, "Burger hastalığına yakalandım. Yaklaşık 30 yıldır sigara içiyordum ve bu hastalık en sonunda parmaklarımın kesilme riskini bile oluşturdu" şeklinde konuştu.

Geçit, hastalığın yayılmasıyla ilgili olarak, "İstanbul'da anjiyo oldum. Sonrasında Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'ne geldim. Gelmeden önce parmaklarım kötü durumdaydı; hastalık, ayak parmaklarımı sarmıştı. İlk tedavi seansından sonra iltihaplanma başladı ve bununla birlikte rahatlamaya başladım" dedi.

Sigaranın neden olduğu sağlık sorunlarının kendisini tehlikeye attığını vurgulayan Geçit, sigarayı tavsiye etmediğini ve tedavi sürecinde doktorunun önerilerini takip ederek iyileştiğini belirtti.

aw174410-01.jpg

aw174410-02.jpg

aw174410-04.jpg

aw174410-07.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar