Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı nereden aday oldu

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı nereden aday oldu
Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı döneminde Ekonomiden Sorumlu Başdanışman olarak görev yapan Ekrem Kerem Oktay nereden aday olduğunu açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı döneminde Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı olarak görevde olan Ekrem Kerem Oktay, CHP Çankaya Belediye Başkan aday adaylığı için başvurdu.

Oktay, Çankaya Ankara’nın kalbi olduğunu belirtirken Ankara’nın Cumhuriyetin mirası olduğunu belirterek “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında değişim ve atılımın öncüsü olan bir Çankaya için yola çıktık” ifadelerine yer verdi.

kemal-ekrem.png

Oktay, bütün şehirlerin rant odaklı ve kısa vadeli politikalar yüzünden iklim krizi, ekolojik tahribat, mekânsal, kültürel, demografik dönüşüm ve kimliksizleşme baskısı altında olduğunu aktarırken adaylığına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal adaletsizlik derinleşirken halkın kent hakkı ihlal ediliyor, huzur ve güven içerisinde yaşama imkanı da daralıyor. Şehircilik politikaları mekan üzerinden toplumsal dönüşümü güçlendiren önemli araçlardır. Amacımız CHP’nin ikinci yüzyıldaki ilk Genel Başkanı sayın Özgür Özel öncülüğünde CHP’nin yüzyılın değişimi ve iktidar hedefine ulaşması için güçlü bir katkı sunmak, Cumhuriyetin mirası olan Çankaya’yı örnek şehircilik politikaları ile Türkiye’ye örnek bir noktaya getirmek, 21’inci yüzyılın sunduğu fırsatlarla yeni bir model üretmek”

“RÖNTGENİNİ ÇEKTİK”

Çankaya Belediyesi’ne ilişkin detaylı açıklamalar yaptıklarını belirtirken Ekrem Kerem Oktay, şunları söyledi:

“Çok ciddi bir ekiple, çok boyutlu araştırmalar ve çalışmalarla önemli bir çalışma ortaya koyduk. 8 ülkeden 12 kritik belediye başta olmak üzere 3 büyükşehirdeki tüm belediyeleri inceledik. Çankaya Belediyesi’nin röntgenini çektik. Katılımcılık, şeffaflık, hesap verebilirlik ilkeleri ışığında belediyenin 21’inci yüzyılın gerektirdiği standartlara kavuşması için akıllı yönetim ve akıllı çözümler perspektifinde bir atılım programı ortaya koyduk.

“SADECE PROJE VAAT ETMİYORUZ”

Biz sadece proje vaat etmiyoruz. Proje üretim fabrikası vaat ediyoruz. 7 ana başlıkta 23 akıllı şehircilik uygulamasını hayata geçirirken, “Yenilikçi Çankaya” kapsamında bilim merkezlerinden, ekolojik merkezlere, dijital kütüphaneden, CREATE: Fikir Atölyesi ve Gençlik Merkezi’ne uzanan projelerle Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Çankaya’da yenilik hareketini başlatacağız.”

kemo.png

EKREM KEREM OKTAY KİMDİR?

1982 yılında Ankara’da doğan Ekrem Kerem Oktay, siyaset ve kamu yönetimi alanında Bilkent Üniversitesi'nde eğitimine başladı.

Öğrenci konseyi seçimlerinde uzun yıllar elinde bulunan gruba karşı 2003 yılında Başkanlık seçimlerini kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Bu başarısının ötesinde, 2004 yılında Prag'da düzenlenen Genç Liderler Zirvesi'ne Türkiye temsilcisi olarak katılarak uluslararası alanda da rol aldı.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Jean Monnet bursunu kazanarak Leiden Üniversitesi'nde Avrupa Hukuku alanında yüksek lisans derecesi elde etti.

Eğitim sonrasında Türkiye Ekonomi Politika Araştırmaları Vakfı (TEPAV) bünyesinde Analist olarak göreve başlayan Oktay, makroekonomi politikaları ve bunların sürdürülebilirliği üzerine çalıştı.

Siyasi alanda da etkili bir rol oynayan Oktay, 2007 ve 2010 yıllarında Çankaya İlçe, Ankara İl ve Kurultay Delegesi olarak seçildi. 33.Olağan ve 18.Olağanüstü Kurultaylar'da Parti Meclisi Üyeliği’ne seçilerek CHP’nin önemli karar süreçlerinde yer aldı.

2016 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ekonomi ve İş Dünyasından Sorumlu Başdanışman olarak atanarak, siyaset ve ekonomi arasında köprü oluşturan bir pozisyonda görev aldı.

ekrem-kerem.png

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar