Kedi Otu Nedir? Faydaları nelerdir?

Kedi Otu Nedir? Faydaları nelerdir?
Latince dilinde güçlü olmak ve sağlıklı olmak anlamına gelen kedi otu, uzun ömürlü bir çiçek türüdür. Hoş kokusuyla bulunduğu ortamda ferah bir atmosfer yaratan bitki kedi nanesi olarak da bilinir.

 Genellikle bahar aylarında yetiştirilen bitki uzun ömürlü yapıdadır. İtalya ve İsviçre gibi ülkelerde birçok sağlık problemine destek olarak kedi otu tercih edilir. Türkiye’de ise Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişir. Bu bitkinin özellikle büyüme döneminde yaydığı koku kedileri etkiler. Bu yüzden bitkinin adı ülkemizde kedi otu veya kedi nanesi olarak bilinir.

KEDİ OTU FAYDALARI NELERDİR?

Kedi otu ne işe yarar gibi sorulara birçok şekilde cevap vermek mümkün. Bu bitki her ne kadar rahatlatıcı etkisiyle bilinse de vücuda sunduğu birçok fayda bulunuyor. Kokusu, aroması ve formu itibariyle oldukça dikkat çeken bitkinin mucizevi etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

*Uyku kalitesini artırır. Uyku düzeninin dengelenmesine yardımcı olur.

*Stres ve sinir anlarında vücudun sakinleşmesini sağlar.

*Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

*Kalp ve damar sağlığına destek olur.

*Tansiyonu dengeler.

*Baş ağrısı ve migren gibi problemlerin hafiflemesini sağlar.

*Nefes darlığı gibi solunum problemlerinin azalmasına yardımcı olur.

*Spor sonrasında kas ağrılarının hafiflemesini sağlar.

*Regl sancısını hafifletir.

Genel olarak kedi otu bitkisinin sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olduğunu söylemek mümkün. Bu etki vücudun tüm uzuvlarını sakinleştirici ve dengeleyici etkiye sahip. Ağrılı veya stresli dönemlerinizde bitkiyi kullanarak rahatlayabilirsiniz. Fakat kedi otu kullanımını dengede ve minimal seviyede tutmanızda fayda var. Çünkü bitkinin aşırı tüketimi sonucunda çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

KEDİ OTU ZARARLARI NEDLERDİR?

Kedi otu, güçlü etkiye sahip bitki çeşitleri arasında yer alır. Bunun için ürünü dozajında kullanmak oldukça önemli. Aksi takdirde çeşitli sağlık problemleri kapınızı çalabilir. 


*Baş ağrısı

*Baş dönmesi

*Halsizlik

*Mide bulantısı

*Huzursuzluk hissi

Tüm bunlara ek olarak kedi otunu anne adaylarına ve emziren annelere tavsiye edilmediğinin altını çizelim. Bu dönemde kedi otu kullanmak farklı sağlık problemlerine sebep olabilir. Bunun yanında düzenli ilaç kullanıyorsanız da kedi otunu tüketirken bir kez daha düşünmenizde fayda var. Vücut sağlığınıza uygun bir kullanım rutini belirlemek için doktorunuza danışabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar