KDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra jet hızında silindi

KDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra jet hızında silindi
Bir üniversitede verilen personel alım ilanında yer alan 'erkek olma' şartı, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından ayrımcılık nitelikteki ilan iptal etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından verilen karara göre, bir üniversite için verilen,  sözlü sınav ile 2 sözleşmeli bilişim personeli alım ilanını Resmi Gazete’de yayımladı. İlanda, özel şart olarak “erkek olma” koşulu yer aldı.

İlanda aranan şartın, kadınlara karşı ayrımcılık oluşturan bir uygulama olduğunu savunan bir kişi, Anayasa’da güvence altına alınan “kanun önünde eşitlik” ilkesinin ihlal edildiğini, kamuda işe alımlarda cinsiyet ayrımından söz edilemeyeceğini ve yayımlanan ilanın güncellenmesi gerektiğini belirterek, KDK’ye başvurdu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre başvuruyu inceleyen KDK, yasal güvenceler kapsamında, hiçbir ayrım gözetilmeksizin kadınların erkeklerle eşit koşullar altında istihdam edilme haklarının bulunduğunu, bu kapsamda işe alım süreçlerinde cinsiyet temelli ayrımcılığa yol açacak uygulamanın yapılmaması gerektiğini ifade ederek, başvurucunun talebini değerlendirilmesi için ilgili üniversiteye iletti.

Üniversite yönetimi, yapılan değerlendirme sonrası KDK’ye, işe alım ilanının Resmi Gazete’de yeni bir yazı yayımlanarak iptal edildiğini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar