KCDP Haziran Raporu: 22 Kadın erkekler tarafından katledildi!

KCDP Haziran Raporu: 22 Kadın erkekler tarafından katledildi!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP) haziran ayı verileri yayımlandı. Raporda, 22 kadının erkekler tarafından katledilirken, 27 kadın da şüpheli şekilde hayatını kaybettiği açıklandı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) tarafından açıklanan haziran ayı verilerine göre en az 22 kadın erkekler tarafından katledilirken, 27 kadın da şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Platformun sunduğu Rapora göre 22 kadından 6’sı boşanmak istediği, barışmayı reddetmek, evlenmeyi ve ilişkiyi reddetti diye katledildi. Geriye kalan kadınlardan 2’si ekonomik, biri de çocuğunun velayetini alması bahanesi ile yaşamdan koparıldı.

Raporda, kadınların yüzde 41’inin evli olduğu erkek tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Kadınların yüzde 55’i evinde katledilirken, bu kadınların yüzde 55’inin ateşli silahla katledildiği belirtildi.

Erkek şiddeti raporunda, 27 kadının şüpheli şekilde hayatını kaybetmesine ilişkin ise şunlar kaydedildi:

"Bir süredir raporlarımızda da açıkladığımız gibi intihar veya doğal ölüm gibi sunulan şüpheli kadın ölümleri ve şüpheli bir şekilde ölü bulunan kadın sayısında pandemi süreciyle birlikte çok ciddi bir artış yaşanmaktadır. Şüpheli kadın ölümleri, maalesef kadın cinayetlerinden daha da zorlu olabilmektedir. Kadınların öldürülüp öldürülmediği, gerçekten kaza ile mi öldükleri, kadınların toplumsal cinsiyet temelli öldürülüp öldürülmediği (kadın cinayeti olup olmadığı), intihar edip etmedikleri veya intihara sürüklenip sürüklenmediklerinin açığa çıkarılması gerekmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar