Kayseri'deki maçtan sonra İYİ Parti milletvekili ile MHP milletvekili birbirine girdi: Vekil misin mafya mı?

Kayseri'deki maçtan sonra İYİ Parti milletvekili ile MHP milletvekili birbirine girdi: Vekil misin mafya mı?
Kayserispor ile Gaziantepspor arasında oynanan maçın ardından kavga çıkarken, tartışmaya İYİ Parti ve MHP'li vekiller de dahil oldu. Gaziantepspor taraftarlarının güvenliğinin sağlanmadığını belirten İYİ Partili Mehmet Mustafa Gürban ile MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy arasında sosyal medyada tartışma çıktı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Kayseri'de oynanan ve ev sahibi takımın 2-0 kazandığı Mondihome Kayserispor-Gaziantep FK maçı öncesi ve sonrasında arbede yaşandı.

Takımlarını desteklemek üzere yola çıkan 200 Gaziantepspor taraftarı, yolda meydana gelen bir kazada araçta sıkışan kadını sağlık görevlileriyle beraber kurtararak ambulansa taşıdı.

Maç gerginliği ise konuk taraftarın stada girişi sırasında alevlendi. Gaziantep taraftar grubuna taş atan bir grup Kayserispor taraftarı kavganın büyümesine sebep oldu. Otobüsten inen taraftarların karşılık vermesi üzerine çıkan kısa süreli gerginlik, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi. Taraftarlar birbirlerine yabancı cisim ve tribünlerdeki koltukları sökerek attı.

“GELİN BENİ DÖVÜN”

Kavganın çıktığı Kayserispor- Gaziantepspor maçı sonrası İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ile MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy arasından sosyal medyada tartışma çıktı. Gaziantep İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, X-Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Gaziantepspor taraftarlarının güvenliğinin sağlanmadığını belirterek emniyet müdürünü kınadı. Gürban, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gaziantepspor taraftarına bu tutumu niye? Sahipsiz diye mi? Kimse yoksa ben varım, gelin beni dövün" dedi.

"BİZDE NASIL GELİRSEN ÖYLE ÖYLE UĞURLANIRSIN"

MHP'li Baki Ersoy, ise Gürban’a yanıt olarak, "Gaziantepspor Kulüp Başkanınız Memik Yılmaz ile görüşüyoruz. Sizin taraftarlarınızın attığı bozuk para gelerek yaralanan polis memurumuzu takip ediyoruz. Sen işine bak. Buyur gel, bizde nasıl gelirsen öyle öyle uğurlanırsın, onu da unutma" şeklinde paylaşım yaptı.

"SEN GİT, BAKANIN GELSİN"

Gürban ise Ersoy'a, "Sen vekil misin, mafya mı? Senden korkan senin gibi olsun. Sen git, bakanın gelsin. Millete küfür ettiniz, taşladınız. Sonra kendini savunanları copladınız" diye cevap verdi.

kayserispor-gaziantepspor-macinda-gerginlik-16340114-6674-m.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar