Özgür Özel seçim döneminde en çok kızdığı ismi açıkladı: Büyük hayal kırıklığı

Özgür Özel seçim döneminde en çok kızdığı ismi açıkladı: Büyük hayal kırıklığı
31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk değerlendirmesini yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sürecinde hayal kırıklığı yaşadığı kişiyi açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından ilk kez konuştu. Genel Başkan olduğu günden itibaren partinin yüzde 25’lik oy sınırını aşması gerektiğini belirten Özel, partinin bu seçimlerde yüzde 38 oy aldığını vurguladı. “1977’den beri ilk kez, ben üç yaşındayken birinci parti olmuş” diyen Özel, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri bu zaferi "cam tavanın kırılması" olarak nitelendirdi.

CHP’nin birinci parti olması için çok hesap yaptığını ifade eden Özel, “Yüzde 33 ile birinci parti olabiliriz diye hesap yapıyordum. Yüzde 38 ile olduk. Oy kullanırken, Haydi birinci parti olalım inşallah diye attım” dedi.

“KAZANMAMIZ İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMADI”

Seçim süreci hakkında bilgiler de veren Özel, Saymaz’ın “En büyük hayal kırıklığınız nedir?” sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

782922image1.jpg

Seçim kampanyası sırasında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çok kırıldığını aktaran Özel, “Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay’ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim. Memnun oldu. Akşam yemeğe çıktık birlikte. “Kıbrıs, Amerika ve Brüksel’deki temsilcilikle birlikte Pekin ve Moskova’da şube açalım. Yurt dışı ilişkilerde iyisiniz” dedim. “Onore oldum, çok sevindim” dedi. Gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı. En büyük hayal kırıklığım… Kimseye küskün değilim ama İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı. İzmir’de tehlike çanlarının çaldığı günler oldu. İzmir’i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar