Karşılıksız tam 2 bin 329 TL veriliyor! PTT üzerinden başvuru yapılıyor! İşte ayrıntılar...

Karşılıksız tam 2 bin 329 TL veriliyor! PTT üzerinden başvuru yapılıyor! İşte ayrıntılar...
Devletin özellikle öğrencilere yaptığı destekler aileler tarafından yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilere 2.329 TL destek verileceği belirtildi. Bakanlık, aile odakları çalışma yapmaya devam ediyor. İşte detaylar...

DİKKAT KAÇIRMAYIN PTT ÜZERİNDEN 2 BİN TL VERİLİYOR

Devlet çocuklu ailelere destek veriyor. Bakanlık ise öğrencilere SED ödemesi yapıyor. Bakan Yanık, yaptığı açıklamasında ihtiyaç sahibi olan ailelerin hesaplarına çocuklar için Ekim ayında toplam da 349 milyon 452 bin TL yatırıldığını açıkladı. Destekten yararlanma şartları da ayrıca açıklandı.

Medyatava''da yer alan habere göre, Bakanlık, yaptığı açıklamasında aile odaklı hizmet esası ile çalışma yaptığını ifade etti. Bakan Yanık, özellikle çocukların sağlıklı bir şekilde ailelerin yanında büyümesine çok önem verdiklerini söyledi. Bu doğrultuda ise ihtiyaç sahiplerine aylık olarak destek verildiğini belirtti.

EKİM AYI PARALARI YATTI

Bakan Yanık açıklamasında, “İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Çocuklu ailelere verilen 2 bin 329 TL yardım başvurusu için şu şartları yerine getirmeniz gerekiyor: Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar. Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler. Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocuklar.
Meslek elemanları tarafından yapılan inceleme sonucu uygun bulunması halinde desteklenmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar