Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti! Midesinden çıkan şey doktorları bile şoke etti

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti! Midesinden çıkan şey doktorları bile şoke etti

Rusya’da karın ağrısıyla hastaneye giden kadının midesinden çıkanlar doktorları bile şaşırttı. Hastanın midesinden 20 cm uzunluğunda metal bir kaşık çıkartıldı.

Rusya'da yaşayan adı belirtilmeyen bir kadın hastanın tekrarlayan mide ağrılarından şikayet etmesi üzerine hastaneye gidiyor. Rusya'daki Vologda Devlet Bölge Klinik Hastanesi'nde hastaya tıbbi müdahale yapıldı ve personel, ağrısının nedenini bulmaya çalışmak için bir dizi röntgen çekildi. Röntgende hastanın midesinden 20 cm uzunluğunda bir metal kaşık olduğu görüldü.

640xauto-003.webp

Doktor Dmitry Vankov, vakayı değerlendirirken, "Kız hemen özofagogastroduodenoskopiye alındı. Video endoskopi ile mide muayenesi yapıldı ve bu, doktorların teşhisi doğrulamasına yardımcı oldu. Kaşık özel bir halka ile kavrandı ve yemek borusu yoluyla mideden çıkarıldı" şeklinde konuştu.

oo.jpg

Vankov ayrıca, kızın sağlık durumunun iyi olması ve işlemin ardından derhal taburcu edilmesi nedeniyle ek cerrahi müdahale ve hastaneye yatışın gereksiz olduğunu belirtti.

KARIN AĞRISI NEDENLERİ

Karın ağrısı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen yaygın bir semptom. Sindirim sistemi, üreme organları, solunum sistemi, idrar yolları ve diğer iç organlar gibi birçok yapıdan kaynaklanabilir. Bazı yaygın nedenler arasında sindirim sistemi rahatsızlıkları (örneğin, gastrit, ülser, bağırsak iltihabı), enfeksiyonlar (örneğin, apandisit, safra kesesi iltihabı), kas-iskelet sistemi problemleri (örneğin, kas spazmları, karın duvarı yaralanmaları), üreme organlarındaki problemler (örneğin, adet dönemi ağrıları, yumurtalık kistleri) ve diğer sistemik hastalıklar bulunuyor. Karın ağrısı, diğer semptomlarla birlikte değerlendirilmelidir ve ciddi olabilecek durumlar için tıbbi müdahale gerektirir. Herhangi bir karın ağrısı durumunda, bir sağlık uzmanına danışmak önemli.

İlgili Haberler