Kararını köşesinden duyurdu: Yılmaz Özdil rest çekti

Kararını köşesinden duyurdu: Yılmaz Özdil rest çekti
Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil arasındaki sert polemiğin nasıl bir sonuç doğuracağı merak edilirken, ilk hamle Özdil'den geldi. Uğur Dündar sesziliğini korukken Özdil, yarın köşesinde yazmaya devam edeceğini açıkladı.

Medyayı derinden sarsan olay, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Tweet'leriyle patladı. Özdil, Sezgin Baran Korkmaz'ın bazı gazetecilere televizyon kurdurduğunu iddia ederek, "Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK aşına su katmak istemem ama, SBK'nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD'de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! SBK'nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD'deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum? SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1'de değerli ağabeyim Uğur Dündar'la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde... Neticede kanal kiminmiş? SBK'yla ilgili ABD'deki Borajet davası..." diye yazdı.

KARŞIMA ÇIKARSAN ÇOK FENA OLUR

Bu yazıyla kendisinin hedef alındığını ifade eden Uğur Dündar,  TELE1 canlı yayınında Özdil'e cevap verdi. "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin" diyen Dündar, "Sakın cenazeme gelme. Yılmaz Özdil benim için bitmiştir. Sana yazıklar olsun. Hala 'değerli ağabeyim' diyor. Sakın bana değerli ağabeyim deme. Sen artık değersiz Yılmaz'sın. Karşıma çıkarsan çok fena olur. Daha fazla uzatırsa bir tane çarpar yollarım. Yine söylüyorum sakın cenazeme gelmesin. Benim için bitmiştir. Yazıklar olsun" ifadeleri kullandı.

ÖZDİL: YARIN YİNE BERABERİZ

Bu gelişmelerin ardından, KRT TV'deki "Şimdiki Zaman" programına da çıkmayan Dündar, "Değerli dostlarım, Üzüntümden televizyona çıkacak durumda değilim.
Bu akşam KRT TV'deki ŞİMDİKİ ZAMAN programına katılamayacağım için hem sizlerden hem de değerli meslektaşlarımdan özür dilerim" duyurusunu yaptı. Sözcü gazetesinin iki ünlü yazarının bu sert kapışmasının sonuçlarının ne olucağı merak edilirken ilk hamle Yılmaz Özdil'den geldi. Özdil, köşesinden yaptığı duyuruda, "Gözlerimden zorunlu ameliyatım vesilesiyle sağlık dileklerini ileten herkese yürekten teşekkür ederim, yarın beraberiz" dedi. Şimdi gözler Uğur Dündar'da. Özdil'in ön alarak yazacağını açıklaması, Dündar'a karşı bir hamle olarak yorumlandı. Gazete yönetiminin ikna çabası sonuç vermezse Dündar'ın, Sözcü'de yazmayı bırakacağı konuşuluyor. Gazetenin diğer yazarları ise gelişmeleri uzaktan izlemiyi tercih ediyor...
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar