Karaismailoğlu da uçuyor! 'Uzay yarışında biz de varız'

Karaismailoğlu da uçuyor! 'Uzay yarışında biz de varız'
Bakan Karaismaloğlu 'İsmini Mars'a gönder' kampanyasına en çok ilginin Türkiye'den olduğunu belirtti ve pembe tablo çizerek 'Uzay yarışında biz de varız dedik' ifadelerini kullandı.

"Uzay yarışında biz de..."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın, Perseverance isimli Mars keşif aracının uzaya fırlatılmasına ilişkin konuştu. Karaismailoğlu, NASA'nın tarihi Mars görevinin Perseverance'ın uzaya fırlatılmasıyla başladığını belirterek, Perseverance görevi için ''İsmini Mars'a gönder'' isimli kampanyaya da Türkiye’den rekor bir başvuru olduğunu kaydetti. 

Karaismailoğlu, NASA'nın yayımladığı verilere göre Türkiye'nin açık ara farkla en çok kayıt yaptıran ülke olduğunu belirterek, ''Tam 2,5 milyon kişi ülkemizden ismini kaydettirmiş bulunuyor. Bu bizim için dünya ölçeğinde büyük bir rakam. Aynı zamanda bu başvuru sayısı Türk insanının yeni teknolojilere adaptasyon kabiliyetinin olduğu kadar uzaya ve uzay çalışmalarına da olan ilgisinin net bir göstergesi. Listenin ikinci sırasında 1,3 milyarlık bir nüfusa sahip olan Hindistan, üçüncü sırasında ise Perseverance görevinin sahibi olan ABD var. Türkiye olarak gerçekten de önemli bir başarıya imza attık.'' dedi.

''UZAY YARIŞINDA BİZ DE VARIZ''

Bakan Karaismailoğlu, Türk insanının yeni teknolojilere adaptasyon kabiliyeti olduğu kadar uzaya ve uzay çalışmalarına da büyük bir ilgisi olduğunu söylerken, ''Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak gençlerimizin bu yöndeki akademik çalışmalarına destek veriyoruz. Gençlerimizi teşvik edici projeleri hızla oluşturmaya başladık. Uzay yarışında biz de varız dedik.'' ifadelerini kullandı. Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türk gençlerinin bu yöndeki akademik çalışmalarına destek verdiklerini kaydederek, ''Gençlerimizi teşvik edici projeleri hızla oluşturmaya başladık. Gençlerimizin bu ilgisini ülkemiz ve dünya için değere dönüştürebilecekleri ortamları yaratmak bizlerin görevi.'' ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar