Kanseri önlüyor, iltihapla savaşıyor. Acı suyu her derde deva...

Kanseri önlüyor, iltihapla savaşıyor. Acı suyu her derde deva...
Akgünlük bitkisi, binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Günlük ağacından elde edilen salgıya günlük sakızı deniliyor. Akgünlük bitkisi nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Akgünlük ağacı nerede yetişir? Nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Günlük ağacı bir çeşit çam ağacı türüdür. Bu ağaç çam sakızı ağacında olduğu gibi bir çeşit reçine salgılanmaktadır. Ağıza atılıp emildiğinde sakız kıvamına gelen bu reçineye günlük sakızı denir. Hindistan''ın geleneksel ayurvedeva tıbbında uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Akgünlük sakızının sağlık üzerinde birçok faydası bulunur. Faydaları arasında mide yaralarını iyileştirici, balgam söktürücü, kuvvet verici, öksürük giderici, saç hastalıklarını tedavi edici, astım ve romatizmal hastalıkları düzenleyici etkileri yer almaktadır. Ayrıca nörolojik hastalıkların tedavisinde de olumlu etki sağlar. Ruhsal problemlere, karaciğer ve akciğer hastalıklarına iyi gelir. Kadınlarda gözlenen adet dengesizliğini düzenler.

 

GÜNLÜK SAKIZI (AKGÜNLÜK) NASIL KULLANILIR?

Akgünlük bitkisi, ezilip toz haline getirilerek, suyla yutularak, suya ya da içeceklere karıştırılarak içilebilir. Aynı zamanda tablet şeklinde de satılan akgünlük bitkisi günde 3 defa tok karnına tüketilebilir. Günlük sakızını; ağıza atıp çiğneyerek veya dövüldükten sonra yutularak yahut günlük sakızı yakıp dumanı solunarak kullanılır.

 

AKGÜNLÜK BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

-Kanseri önlüyor. Kanser tedavisinde oldukça önemli bir yeri olan akgünlük bitkisi, enflamasyona ve şişmeye neden olan bağışıklık sisteminin reaksiyonlarını durdurmaya yardımcı olmasının yanı sıra antienflamatuar etkileriyle ağrıyla mücadele eden potansiyel bir kanser tedavisidir.

- İnflamasyonu önlüyor.

-Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

-Günlük sakızı, asırlardır alternatif tıpta kullanılan bir reçinedir. Birçok hastalığın tedavi edilmesine yardımcı olan doğal bir üründür.

-Antiseptik, öksürük kesme, balgam söktürme, enerji verme ve mide yaralarını iyileştirme özellikleri bulunur.

-Basur ve ülser gibi hastalıkların doğal şekilde tedavi edilmesini sağlar.

-Solunum yolu enfeksiyonlarını gideriyor.

-Bağırsaklar ve midenin temizlenmesine yardımcı olur.

-Bahar yorgunluğu ya da kronik yorgunluğun giderilmesini sağlar.

-Gribal enfeksiyonların önlenmesi ve tedavi edilmesi için etkili bir reçinedir.

-Günlük sakızı hakkında sayısız bilimsel çalışma yürütülmüştür. Doğal ilaçlar arasında oldukça değerli bir yere sahiptir.

-Cilt sağlığını koruyor.

-Romatizmal hastalıklar, astım, bazı kanser hastalıkları, bağırsak hastalıkları, nörolojik hastalıklar ve iltihaplı hastalıkların tedavisini desteklemektedir.

-Uyuşukluk hissinin giderilmesini sağlar.

-Kara üzüm ile birlikte tüketildiği zaman hafızanın güçlenmesini sağlamaktadır.

-Uyumadan önce günlük sakızı ve ½ tatlı kaşığı suyu karıştırarak yutmak, alt ıslatma probleminin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

 

 

AKGÜNLÜK BİTKİSİNİN ZARARLARI NELER?

Fazla tüketilirse midede şişkinlik, kramp, ishal, mide bulantısı gibi gastrointestinal problemlerin görülmesine sebep olabilir. Akgünlük bitkisi topikal olarak kullanılabilen bir bitkidir. Ancak alerjik bünyelerde topikal olarak kullanımı cilt iltihaplanmalarına neden olabilir. Aşırı miktarda tüketildiğinde nadiren de olsa karaciğerin işlevini ve sağlığını etkileyebilir. Toksik etkilerin görülmesine sebep olarak bazı yan etkiler oluşturabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar