Bu sakızının faydaları saymakla bitmiyor

Bu sakızının faydaları saymakla bitmiyor
Mezda sakızının iddia edilenlere göre öncelikle iltihapları ortadan kaldırmada önemli bir etkisi bulunuyor. Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz mezda sakızının faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Çok kuvvetli antiseptik özelliği taşıyan mezda sakızı yaraların temizlenip iyileştirmesinde etkilidir.

Mezda sakızı; nefes darlığı, astım ve bronşite, soğuk algınlığına, grip ve göğsü yumuşatmaya, balgam söktürmeye, mide ve bağırsak yaralarına, ülser ve gastrite, karaciğer ve akciğer hastalıklarına, sinir sistemini düzene koymaya, uykusuzluğa, romatizma, siyatik ve mafsal ağrılarına, böbrek ve idrar yolu hastalıklarına, iltihap ve kumuna, baş ağrısına, bağırsak parazitlerine, kansızlığa ve ergenlik sivilcelerine karşı kullanılır.

Haricen antiseptik ve çıban iyi edici olarak, yakı veya merhem halinde kullanılmaktadır. Köknar sakızı çıbanı iyileştirir ve iltihabı dışarı çıkartarak çıbanın iyileşmesini sağlar.

K.Maraş'ın Andırın ilçesinin Başkonuş yaylalarında ve K.maraş Bertiz yaylalarında, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde de mezda tutkunları yaz aylarında Köknar ağaçlarının altında bu sakızı arıyor. Yöre insanı bu sakızın faydalı olduğunu düşünüyor.

Mezda sakızının mide rahatsızlıklarına iyi geldiği birçok mide hastalarınca söylenmektedir.

Mide ülseri, gastrit gibi barsak, mide yaraları ve barsak yaralarına ve iltihaplarına çok iyi geldiği iyi geldiği iddia ediliyor. Sütle veya balla veya zeytinyağının içerisine kataraktan içildiği zaman astım, bronşit türlerine de iyi geldiği belirtiliyor..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar