Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı

Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan işadamı Salim Yavaş, hobi olarak başladığı sülün yetiştiriciliği ve pul koleksiyonculuğunu bir araya getirerek benzersiz bir koleksiyon oluşturdu.

Çiftliğinde sülün yetiştirmenin yanında 144 ülkeye ait 2 bine yakın pulu bir araya getiren Yavaş, bu koleksiyonunu "Pullara Konan Kuşlar" adlı kitapta topladı. İnşaat mühendisi olan ve turizm sektöründe de faaliyet gösteren Yavaş, hem hobisine hem de kültür mirasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yavaş, çocukluk yaşlarından itibaren doğa ve hayvan sevgisiyle büyüdüğünü belirterek, Şehzadeler ilçesindeki çiftliğinde canlı sülün koleksiyonuna başladığını dile getirdi. Dünya Sülün Üreticileri Birliği'ne üye olarak farklı türlerde tavus kuşları, süs tavukları ve güvercinler gibi kanatlı hayvanları yetiştirmeye başlayan Yavaş, aynı zamanda pul koleksiyonu yapmaya olan ilgisini de sürdürdü.

Yavaş'ın koleksiyonunda Osmanlı pulları, Cumhuriyet dönemi pulları, Kızılay pulları, Hatay Devleti pulları, ve Atatürk ile ilgili çıkan pullar gibi çeşitli temalar yer alıyor. Yurtdışı seyahatlerinde elde ettiği pulları da ekleyen Yavaş, bu tutkusunu paylaşmak ve turizme katkı sağlamak amacıyla "Pullara Konan Kuşlar" adlı kitabı hazırladı.

Kitabında 2 bine yakın pulu 144 ülkeye göre kategorilendiren Yavaş, Türkiye'nin pullarında yer alan kuşlara dair kısa bilgiler de ekledi. Kitabı, doğanın güzellikleri ve kuşlar üzerine birinci elden bilgiler içererek bilimsel bir boyut kazanmış durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar