Kanada'da yetkililer artan rakun saldırılarına karşı uyardı

Kanada'da yetkililer artan rakun saldırılarına karşı uyardı
Kanada'nın Toronto kentinde, rakun saldırıları son bir yılda yüzde 60 artış gösterince yetkililerden uyarı geldi. Bölge halkını rakun saldırıları konusunda uyaran yetkililer, "Artık rakunları beslemeyin" açıklamasında bulundu.

Kanada'da yetkililer rakun saldırılarına karşı uyardı

National Post'un haberine göre, Toronto Halk Sağlığı (TPH) yetkilileri, Ocak 2020'den bu yana rakun saldırılarında yüzde 62 artış kaydedildiğini açıkladı. Ayrıca 2020 yılında hasta ya da yaralı rakunlara yardım için ilgili merkezlere toplamda 13 bin 712 çağrı yapıldığı bildirilirken, 2019'daki çağrı sayısının ise 4 bin 172 olduğu belirtildi. Uzmanlar, 'evlerde ve bahçelerde rakun beslemenin' saldırı ihtimallerini artırdığını söyledi.

'KORONA VİRÜS KOŞULLARIYLA BAĞLANTILI'

Hayvan davranışları konusunda araştırmalar yapan York Üniversitesi'nden psikoloji profesörü Dr. Suzanne Macdonald, saldırılardaki artışın korona virüs pandemisikoşullarıyla da bağlantılı olduğunu ifade etti. Macdonald, korona virüse karşı alınan önlemlerle restoran ve etkinlik alanlarının kapatıldığını, şehir sakinlerinin doğada daha çok vakit geçirdiğini ve bu nedenle de rakunlarla karşılaşma ihtimallerinin geçmişe göre daha fazla olduğunu belirtti.
 

'SON BİR YILDA DAVRANIŞLARI DEĞİŞTİ'

"Rakunların son bir yıldır davranışlarını değiştirdiklerini düşünmüyorum" diyen profesör, "Değişen şey insanların davranışları oldu" ifadelerini kullandı. Rakunların 'nahif' canlılar olduğunu belirten profesör, tehdit altında hissetmedikçe kimseye saldırmayacaklarını da belirtti. Macdonald, "Eğer rakunlara yaklaşırsanız, onlara zarar vereceğinizi düşünürler. Sonra da kendilerini koruyabilmek için size saldırırlar" diye ekledi. 
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar