Tava sapında kullanılan delik meğer bu işe yarıyormuş! Sebebini öğrenince hayatınız kolaylaşacak...

Tava sapında kullanılan delik meğer bu işe yarıyormuş! Sebebini öğrenince hayatınız kolaylaşacak...
Tavaların neredeyse hepsinin saplarının ucunda küçük bir delik bulunuyor. Bu delik birçok kişi tarafından önemsiz bir tasarım unsuru olarak görülüyor. Ancak tava saplarında bulunan delik işlerinizin kolaylaştırıyor. İşte tava sapında bulunan deliğin hayat kolaylaştıran özelliği...

Tavaların kulplarında bulunan küçük delikler, birçoğumuzun dikkatini çekmiyor. Ancak bu delikler tasarım için yapılmıyor. Aslında bu delik yemek yaparken ve tavaları temizlerken birçok kolaylık sunuyor. İşte tavadaki deliğin sağladığı işlevler!

TAVALARIN SAPINDA BULUNAN DELİK NE İŞE YARAR?

1670502238-974234-gif-url.jpeg

SICAKLIK KONTROLÜ:

Tava kulplarındaki deliklerin birincil işlevlerinden biri, ısının kaçmasını engelliyor. Bu, özellikle metal tavalar için önemlidir çünkü ısının birikerek kullanıcının elini yakmasını önler.

tava.jpg

TEMİZLİK KOLAYLIĞI:

Delikler aynı zamanda tavanın temizliğini kolaylaştırıyor. Tavayı temizlerken bir kancaya asarak veya parmağınızı delikten geçirerek daha iyi bir tutuş sağlayabilirsiniz. Bu da tavayı daha etkili bir şekilde temizlemenizi imkan sağlar.

jbshala5qferooazq92n5rj7fjzqey5u.jpg

SAĞLAM TUTUŞ:

Tava kulplarındaki delikler, daha sağlam bir kavrama sağlamak için de kullanılır. İşaret parmağınızı delikten geçirerek diğer parmaklarınızı kavrama bölgesine dolayarak tavayı daha güvenli bir şekilde tutmanıza olanak tanır.

resim-2024-02-16-150857105.png

SPATULA TUTUCU:

Aynı zamanda, tavalar spatula veya karıştırıcı gibi mutfak gereçlerini tutmak için de kullanılıyor. Bu sayede de hem mutfağı dağıtmadan hem de spatula ve karıştırıcıyı kirletmeden koyabileceğiniz bir yer imkanı sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar