Kamuya ait sosyal tesislerin 2024 yılı ücret tarifesi belli oldu: 1 Ocak itibarıyla giriyor

Kamuya ait sosyal tesislerin 2024 yılı ücret tarifesi belli oldu: 1 Ocak itibarıyla giriyor
Kamuya ait sosyal tesislerin 2024 yılı için geçerli olacak olan hizmet bedelleri belli oldu. Güncel tarife 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir tebliğle, kamu sosyal tesislerinin 2024 yılındaki yemek, konaklama ve diğer hizmet bedelleri belirlendi.

Resmi Gazete'nin 5. mükerrer sayısında yayımlanan tebliğe göre, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ve diğer kamu kurumlarına ait eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi sosyal ve destek amaçlı tesislerden yararlanacakların ödeyeceği ücretlerde belirlenen usul ve esaslara uyulacak.

Tebliğe göre, kamu kurum ve kuruluşlarının işlettiği eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak personel, tesisin özelliklerine göre günlük kişi başına 133 lira, 111 lira veya 87 lira ödeyecek.

s1.jpg

Konaklama bedeli ise söz konusu özelliklere göre 51 lira, 46 lira veya 40 lira olarak belirlendi. Ayrıca, konut veya bağımsız bölümde buzdolabı ve televizyon bulunanlarda günlük en az 22 lira, klima bulunanlarda ise günlük en az 32 lira konut başına ilave bedel alınacak.

Misafirhanelerden yararlanan kurum personeli kişi başına her gece için en az 67 lira ödeyecek. Geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 60 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin yarısını geçemeyecek.

s2.jpg

ÇOCUK KREŞİ VE BAKIMEVLERİ ÜCRETLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan çocuk bakımevleri ve kreşlere kabul edilecek devlet memurlarıyla diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti belli oldu. Yeni tarife asgari 984 lira olarak duyuruldu. Bu asgari ücretin yetersiz olduğu durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etme yetkisine sahip olacak.

s4.jpg​​​​​​​

SPOR TESİSLERİ, HAMAM, SAUNA VE KAPLICA BEDELLERİ

Spor tesislerinden yararlananlar arasında, bir saatlik yararlanma karşılığında spor alet ve malzemelerini temin edenler kişi başına en az 46 lira, tesisten temin edenler ise kişi başına en az 67 lira ödeyecek. Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma için kişi başına en az 82 lira alınacak. Tebliğ, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.



YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar