Kamu personeline gelecek yıl verilecek para miktarı belli oldu: Kritik devlet primi detayı

Kamu personeline gelecek yıl verilecek para miktarı belli oldu: Kritik devlet primi detayı
Kamu çalışanlarına 2024 yılında verilecek tutar netleşti. Ödeme planında kritik devlet primi detayı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

2024 yılında genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeli için 2,6 trilyon lira nakdi ödeme yapılması planlanıyor. Bu bütçenin en büyük dilimi, 790,1 milyar lira ile Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildi. Sağlık Bakanlığı 403,9 milyar lira ile ikinci, Emniyet Genel Müdürlüğü 222,3 milyar lira ile üçüncü ve Milli Savunma Bakanlığı 213,5 milyar lira ile dördüncü sırada yer alıyor.

e4-001.webp

BÜTÇEDEN YÜZDE 23 PERSONELE AYRILDI

Toplamda 11 trilyon 89 milyar liralık bütçenin yüzde 23’ü personel giderlerine ayrıldı. Özel bütçeli kurumların personeli için ise gelecek yıl 305,1 milyar lira ödeme yapılması bekleniyor. Bu kurumlar arasında en yüksek payı alan kurumlar Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü oldu.

e6-001.jpg

DEVLET PRİMİ DETAYI

Düzenleyici ve denetleyici kurumların personeli için 6,4 milyar lira ödeme yapılması planlanırken, bu kategoride Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) öne çıkıyor.

e2-001.webp​​​​​​​

Türkiye Su Enstitüsü personeli için 15,9 milyon lira ve Atatürk Kültür Merkezi için 28,2 milyon lira ayrıldı. Bütçeden personel giderleri için toplamda 2,6 trilyon lira ve sosyal güvenlik devlet primi gideri için ise 312,5 milyar lira ayrıldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar