Kaleci Erdem'in hataları Galatasaray'a yaradı: Tansu Sarı yazdı.....

Kaleci Erdem'in hataları Galatasaray'a yaradı: Tansu Sarı yazdı.....
Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Pendikspor, Galatasaray’ı konuk etti. Galatasaray, Pendiskpor'u 2-0'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı Galatasaray-Pendikspor maçını yarumladı.

KALECİ ERDEM'İN HATALARI GALATASARAY'A YARADI

Manchester United'dan 1 puanı zor kurtaran Galatasaray; Süper Lig'in yeni takımı Pendikspor karşısında mutlak galibiyet hedefliyordu..

Sarı-kırmızılılarda sakat olan Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakçı'nın yerlerine stoper pozisyonunda Victor Nelsson ile Kaan Ayhan görev yaparken; Sergio Oliveira orta sahada Tanguy Ndombele'yi kesmiş, Lucas Torreira ile birlikte görev yapıyordu..

Sol kanatta Wilfried Zaha sakatlandığı için kadroda yer almazken; Kerem Aktürkoğlu sol kanatta, Hakim Ziyech 10 numara pozisyonunda; Tete Martins de sağ kanatta forma giydi...

Ev sahibi Pendikspor da ilk yarıda Oscar Romero'nun liderliğinde Galatasaray kalesine gelmeye çalıştı ancak fazla etkili olamadılar..

Galatasaray'dan transfer edilen Fredrik Mitdsjö ve orta sahanın beyni Endri Cekici'nin olmayışı onları ilk yarıda sahada yetersiz kıldı...

Pendikspor'da ilk yarıda Gökcan Kaya'nın vuruşu az farkla auta giderken; Erencan Yardımcı'nın Kazımcan Karataş tarafından ceza sahası içinde yerde kalmasına hakem Volkan Bayarslan "Müdahale topa" diyerek penaltı beklentisini boşa çıkardı...

İlk yarının son bölümünde Josip Vukovic'in kafa vuruşu direkten dönerken; Galatasaray adına da Tete Martins'in sağ çaprazdan vuruşu kaleci Erdem Canpolat'ın üzerine gidince takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gittiler..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ikinci yarıda Tete Martins ve Kazımcan Karataş'ı kenara alırken, Dries Mertens ile Barış Alper Yılmaz'i içeri atarak gol bulmayı hedefliyordu..

Oyuna girdikten sonra sol tarafa geçen Barış Alper Yılmaz'ın uzaktan cılız vuruşu kaleci Erdem Canpolat'ta kalırken, Hakim Ziyech'in vuruşu az farkla auta gitti..

Pendikspor'da da Erencan Yardımcı kaleci Fernando Muslera'dan dönen topu Galatasaray filelerine gönderdi ancak hakem Volkan Bayarslan ilk pozisyonda Halil Akbunar'ın ofsayt durumunda olduğunu belirterek golü geçerli saymadı..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk büyük bir risk alarak orta sahadan Sergio Oliveira'yı kenara alıp golcü Cedric Bakambu'yu sahaya sürerken beklenmedik bir anda golü buldu..

69'uncu dakikada Dries Mertens'in ceza sahası dışı hafif sol çaprazından vuruşu kaleci Erdem Canpolat'tan dönerken, topa rakibi Berkan Sülüngöz'den önce hamle yapıp kafayı vuran Cedric Bakambu Galatasaray'ı Pendik deplasmanında 1-0 öne geçiren golü atıyordu..

Geçtiğimiz hafta Samsunspor kalecisi Okan Koçuk'un Beşiktaş karşısında,Trabzonspor'un genç file bekçisi Taha Tepe'nin Sivas deplasmanında ve bu hafta da Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat'ın Galatasaray karşısında topu kurtardıktan sonra yerden kalkamamaları gollerin gelmesine sebep oldu.

Hala bir Süper Lig takımında nasıl forma giydiğini anlayamadığım Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat yine hatalı bir gol yiyerek Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlük yakalamasına sebep oldu... Lucas Torreira'nın pasında ceza sahası dışı hafif sağ çaprazından vuran Hakim Ziyech'in vuruşunu kaleci Erdem Canpolat kalenin içine çelince Pendikspor karşısında sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkardı..

Golden sonra Pendikspor ikinci yarıda oyuna giren Endri Cekici'nin yanı sıra, Josip Vukovic ve Berkay Sülüngöz'le goller kaçırırken kaleyi bulamadılar...

Son bölümde Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşu üst direkten geri dönünce Galatasaray 2-0 kazandı..

3 puanı kaptı...

Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat'ın 2 hatası 3 puanı getirdi..

Rakip Pendikspor Galatasaray'ın rakibi değildi..

Mutlaka bir yabancı kaleci almaları şart...

Aksi takdirde ligde kalıcı olamazlar..

Galatasaray'a Adana Demirspor karşısında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar