Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Kağıthane Belediyesi

Kağıthane Belediyesi ile ilgili daha önce bir yazım olmuştu. Yazı tarihini ve problemleri tekrar hatırlatalım. 16 Aralık 2019. 

 

1)            Tekerlekli sandalyeli bir arkadaşımız Kağıthane Belediyesine ulaşması için ineceği en yakın durakdan (Kağıthane Belediyesi adlı durak) belediye binasına gidebilir mi ?

2)            Kağıthane'de bulunan tiyatro ve nikah dairesinin açık alandaki otopark yerinde engelli araçlar için ayrılmış kaç park yeri var ?

Yukarıda yazılı olan bu sorularımıza 2019 yılından beri bir çözüm üretilmemiştir. Şimdi Belediye yetkililerinden şöyle diyeceklerini işitiyor gibiyim, belediye binamıza ulaşımda hiçbir problem yok. O zaman bende kendilerine şunu teklif ediyorum, bir tekerlekli sandalye ile durak içinden belediye binasına nasıl gidiliyor bir test edelim, olur mu?

 

4 Kasım 2021 tarihin de Meclis toplantısını dinlemek için belediye binasına geldim.

    Engelli bir kişi olarak aracımı otopark da engelli bireyler için ayrılmış belediye binası önünde olan 8 araçlık park yerine park etmek üzereyken, normal araçlar tarafından işgal edilmiş halde olduğunu gördüm. Bu sekiz adet araca ait plakaları sorgulattığımda hiç biri bir engelli kişiye ait olmadığını öğrendim. Acaba bu araçları, engelli kişilere ait olan park yerine kim park yaptırdı? Park yerinde görevli yok mu?  

2. husus ise daha vahim bir konu, oda belediye binasına girdiğimde gördüm. Resimde göreceğiniz üzere görme engelli kişiler için asansör önünde durma noktası çizilmiş. Ama yapılan hatadan dolayı görme engelli arkadaşımızı sanırım duvara çarptırıp sakatlatma isteğini düşünmek bile istemiyorum.

1-aralik-2021-ugur-becerikli-kagithane-bel-ic-resim.jpg

4 Kasım 2021 tarihinde Meclis Başkanlığını vekil olarak Sn. Nazmi Toro yönetiyordu. Toplantıdan sonra dolaşırken bir vesile ile karşılaştık ve kendisinden 3 dakika engelliler için zaman ayırmasını istedim. Engelli konularını anlatmak için, fakat maalesef zaman ayırmadı. Buradan bir siyasetçinin vazifesini hatırlatmak isterim belki unutmuş olanlar olabilir. Siyasetçi İl veya İlçelerdeki vatandaşlarının dertlerini ve sorunlarını dinlemek ile yükümlüdür. Dinlediği sorun ve problemleri İl ve İlçedeki mecliste ele alır ve çözüme ulaştırır. Şayet bunları yapamıyor ise o zaman siyasetçi değildir. Çünkü vatandaşlar sorunlarını çözmeleri için oyları ile o mevkiye getirmekteler. Ne zaman bir siyasetçi vatandaşını dinlemez ve onlardan uzaklaşır ise bilin ki o zaman kaybetmeye mahkumdur.

Bu yazımdan 2 gün sonra 3 Aralık 2021 Cuma Engelliler Günü kutlaması yapılacaktır. İlk konuşmacı olarak belki Sn. Kaymakamımız, daha sonra Sn. İlçe Milli Eğitim Müdüründen sonrada Sn. Belediye Başkanı konuşma yapacak. 3 Aralık gününün önemini anlatacak, onlar bizim hayat güneşimiz, onlar bizim yaşama sevincimiz gibi süslü sözler söyleyip ve daha önceki yıllarda söylendiği gibi, kermes yapıldı veya eğlence yapıldı gibi bir takım örnekler ile engelli bireylere ve ailelerine maddi, manevi destek olarak katkı sağladık diyerek konuşmayı bitirecekler. Peki yetkililerin bu tür söylediği sözlerin özde değil sözde bile değeri ve önemi kalıyor mu ? 

2019 yılından bu yana engelliler ile ilgili olan sorunlar çözülecek mi, yoksa yenileri daha da ilave olacak mı? göreceğiz. Engelsiz bir Kağıthane, engelsiz bir İstanbul ve engelsiz bir Türkiye görmek umuduyla.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları