Kaftancıoğlu ile Soylu arasında sandık atışması: EGM'den suç duyurusu

Kaftancıoğlu ile Soylu arasında sandık atışması: EGM'den suç duyurusu
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kolluk kuvvetlerine yönelik ifadelerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunulacağını açıklandı. Kaftancıoğlu ise, İçişleri Bakanı Soylu'nun da kendisini hedef aldığı ifadeleri sonrası yeni bir açıklamada bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile polis ve jandarmaya hakaret ettiğine işaret edilerek Kaftancoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Türk polisine ve Türk jandarmasına hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerinden seçimin güvenliğini sağlayan kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamızı hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu.

Kaftancıoğlu'nun ifadeleri, algı operasyonu yaratmaya yönelik düpedüz bir yalandır. Bu yalan, iftira ve hakareti kabul etmiyoruz müfterinin kendisine iade ediyoruz. Vatandaşlarımızın zihnini bulandırma amacı taşıyan ve dezenformasyonun tipik bir örneği olan paylaşım, Canan Kaftancıoğlu'nun tıynetini de açıkça ortaya koymaktadır. Terörle mücadelede ve kamu düzeninde destan yazan kahramanlarımızdan duyduğu ve tarafımızca bilinen rahatsızlığını bir kez de bu yolla gözler önüne sermiştir.

Kaftancıoğlu ve türevleri, ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, tüm girişimlerine rağmen terörle mücadelemizi sekteye uğratamayacaklardır. Yüzüne tükürülmesi gereken Kaftancıoğlu'nun ifade ettiği gibi kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamız değil kendisinin kol kola gezdiği, yakın dostluk kurduğu terör örgütleridir. İftiraları ve yalanları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

NE OLMUŞTU?

Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'ne saatler kala sandık başkanları, görevliler ve müşahitlere uyarılarda bulunmuş ve şu paylaşımı yapmıştı:

"Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler: Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali (ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin.

Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin. Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükrüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira."

SOYLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kaftancıoğlu'nun uyarısının ardından Süleyman Soylu ise şu ifadelerle Kaftancıoğlu'na tepki göstermişti:

"Türk Polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu denilen militan, yıllardır seçim günleri oy kullanan ve seçimin güvenliğini sağlayan Polisimizin yüzüne tükürülmesini söylüyor. Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP olunca…"

KAFTANCIOĞLU'NDAN SOYLU'YA YANIT

Bakan Soylu'nun ifadelerine karşılık veren Kaftancıoğlu ise şu yanıtı verdi:

"Diyosuuun :)
Anadolu’da “lafı başından değil ……. anlamak” diye bir ifade vardır.
Ben değil Türk Polisine sana bile hakaret etmiyorum bitanesi..
Ne oldu gerçekler canını mi acıttı?
Fotokopi 142 ile oy kullanmak isteyenler bende var, sende yok mu yoksa?
4 terör örgütüyle ortaksam!! ve sen bu ülkenin içişleri bakanıysan benden çok senin sorunun!
Vay geldi memleketin haline…"

kafty.jpg

KAFTANCIOĞLU O TWEETİNİ SİLEREK AÇIKLADI

Kaftancıoğlu, konuyla ilgili yeni bir paylaşımda bulunarak söz konusu tweetini sildiğini ve ifadelerinden ötürü "İncittiğim bir tane bile kolluk kuvveti olduysa hem özür dilerim, hem de üzerlerine alınmasınlar lütfen." ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu'nun yeni paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Kolluk kuvvetlerimize sahte belge düzenleyerek siyasi emellerine alet etmek isteyen sahtekarlaradır sözüm. Bu sahtekarlar istedikleri kadar dava açabilirler. Bu açık niyete rağmen incittiğim bir tane bile kolluk kuvveti olduysa hem özür dilerim, hem de üzerlerine alınmasınlar lütfen. Yazdıklarımı çarpıtarak seçime saatler kala algı operasyonu yapmak isteyenlere fırsat vermeme adına ve kolluk kuvvetlerimize yaşatılan bunca zorluğun yanında, ayrıca incinmemeleri adına twitimi siliyorum."

kaftu.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar