Kadir Şeker'in avukatı konuştu: İyi hal indirimi ile birlikte cezasının 10 yıla düşeceğini bekliyoruz

Kadir Şeker'in avukatı konuştu: İyi hal indirimi ile birlikte cezasının 10 yıla düşeceğini bekliyoruz
Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan Kadir Şeker ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yargıtay'ın hakkındaki cezayı bozduğu Kadir Şeker'in tahliye olabileceği belirtildi.

KADİR ŞEKER'İN AVUKATI, BEKLEDİĞİ CEZAYI AÇIKLADI!

Yargıtay, geçtiğimiz günlerde verdiği kararla yerel mahkemenin Kadir Şeker''e verdiği cezayı yüksek bularak bozmuştu. Kadir Şeker''in tahliyesi ile ilgili olarak konuşan Şeker''in avukatı ve aynı zamanda Konya Baro Başkanı olan Mustafa Aladağ, "Temyizde geçeceği süre, alacağı zaman, kesinleşme süresi dikkate alındığında Kadir''in hükümle birlikte tahliyesi daha kuvvetli bir ihtimal" dedi. Açıklamasının devamında Akdağ, "Diğer ihtimal de hükümle birlikte tutukluluk devamına karar da verebilir. Her ne kadar bunu istemesek de bu da bir ihtimal" diye konuştu.

BEKLEDİĞİ CEZAYI AÇIKLADI

Sabah''tan Tolga Yanık''ın haberine göre Kadir Şeker''in avukatı ve aynı zamanda Konya Baro Başkanı olan Mustafa Aladağ, Şeker''in tahliyesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Yargıtay 1. Ceza Dairesi haksız tahrik indiriminin azami hadden ya da azami hadde yakın uygulanmasını istedi. Kadir''e 12 yıl ceza verildiğini düşündüğümüzde iyi hal indirimi ile birlikte cezasının 10 yıla düşeceğini bekliyoruz.

Mahkeme, infaz yasasına göre, 2.5 yıldır tutuklu olduğu süreyi göz önüne alıp düzenleyeceği tensip tutanağı ile Kadir''i, duruşmaya çıkmadan tahliye edebilir. Ya da duruşma gününde hükümle birlikte Kadir''in tahliyesine karar verebilir.

Bu daha kuvvetli bir ihtimal. Bunun sebebi de yeni verilecek karara da tarafların itiraz hakkı var.

Temyizde geçeceği süre, alacağı zaman, kesinleşme süresi dikkate alındığında Kadir''in hükümle birlikte tahliyesi daha kuvvetli bir ihtimal.

Mahkemenin Yargıtay''ın kararına uyacağı beklentisindeyiz. Diğer ihtimal de hükümle birlikte tutukluluk devamına karar da verebilir. Her ne kadar bunu istemesek de bu da bir ihtimal.

Bu saatten sonra meşru müdafaa ya da yaralama ve benzeri başka bir ceza beklenmiyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar