İkinci Kadir Şeker Vakası: Anne ve kızını kurtarmak istedi...

İkinci Kadir Şeker Vakası: Anne ve kızını kurtarmak istedi...
Eskişehir'de, akıllara Kadir Şeker davasını getiren bir olay yaşandı. Afgan olduğu öğrenilen Abdulkadir Ahmadi'ye (62) sokak ortasında eşini ve kızını bıçaklarken müdahale eden ve Ahmadi'yi sırtından bıçakla yaralayan 19 yaşındaki Tolga Daşkıran hakkında soruşturma tamamlandı. Eşini ve kızını bıçaklayan Ahmadi'ye öldürmeye teşebbüs suçundan 22 yıl hapis ceza istenen iddianamede, Tolga Daşkıran için istenen ceza ise 4 yıl oldu.

İKİNCİ KADİR ŞEKER VAKASI: 4 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Eskişehir''in Odunpazarı ilçesinde yaşanan olay, daha önce Türkiye gündemine oturan Kadir Şeker davasına benzerliği ile dikkat çekiyor. Emek Mahallesi Ertaş Caddesi''nde 5 Şubat tarihinde yaşanan olayda, Afgan olduğu öğrenilen 62 yaşındaki  Abdulkadir Ahmadi, sokağın ortasında eşini ve kızını darbetttikten sonra bıçakladı. Olay anında caddede yürüyen Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin (17) yardım çığlıklarını  duyduktan sonra olaya müdahale etti. Hüseyin Şahin, yere düşürdüğü Abdulkadir Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Abdulkadir Ahmadi''yi bıçakladı. 

Olayın ardından tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 gün sonra avukatının itirazıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Abdulkadir Ahmadi ise olaydan 6 gün sonra tedavisi tamamlanıp taburcu edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN 22 YIL İSTENDİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı''nca tutuklu sanık Afgan Abdulkadir Ahmadi ile tutuksuz yargılanan Tolga Daşkıran hakkındaki soruşturma tamamlandı. 4''üncü Ağır Ceza Mahkemesi''nde kabul edilen iddianamede, sanık Ahmadi hakkında olay sırasında kendisini durdurmak isteyen Hüseyin Şahin ve kızı Nasimgül Ahmadi''yi bıçakla yaraladığı için 8 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, eşi Shannaz Nazari''ye yönelik de ''kasten öldürmeye teşebbüs'' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi. İddianame toplamda 22 yıla kadar hapis cezası talep edilen Ahmadi’nin ekmek bıçağıyla eşi Shahnaz Nazari’yi ''öldürme kastı'' ile hareket ederek bıçaklamaya başladığı, kızı Nasimgül Ahmadi''yi ise kendisini engellemeye çalıştığı için aynı bıçakla saldırıp kolundan yaraladığı bilgisine yer verildi.

İddianamede eşi ve kızını sokak ortasında bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi''ye engel olmaya çalışan Tolga Daşkıran hakkında ise çıkan arbedede sanığı bıçaklaması ''meşru savunma'' kapsamında değerlendirilerek, yaralama suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

''''HAYATIMI KURTARDI''''

Bıçakla ağır yaralanan Shannaz Nazari ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. İddianamedeki ifadesinde, Tolda Daşkıran''ın kendisini ölümden kurtardığını anlatan Nazari, "Kızımız Nasimgül’ün evlenmesi konusunda tartışma yaşadık. Bu tartışma sonrasında gelinim ile kızımın evine gittik. Dönüşte tramvaydan indiğimiz sırada eşim elinde bıçakla yanımıza geldi. Daha sonra elinde bıçağı belime sapladı. Etraftakiler eşimi tutmaya çalıştı. Ancak ellerinden kurtularak tekrar bana bıçakla saldırdı ve karın bölgemden bıçağı sapladı. Etraftakiler eşimi tuttu. Şayet tutmasalardı, eşim beni öldürecekti. Kan kaybetmem sebebiyle yere yığıldım ve diğer olayları tam olarak hatırlamıyorum. Kendisinden şikayetçiyim" dedi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar