Japonya'dan enflasyonu düşürmek için devasa hamle!

Japonya'dan enflasyonu düşürmek için devasa hamle!
Tüm dünyanın ana sorunu haline gelen enflasyon için Japonya'da diğer pek çok ekonomi için devasa sayılabilecek bir hamle geldi.

Covd-19 salgını nedeniyle kapanan ekonomilerde yaşanan enflasyon krizi Asya''nın en güçlü ekonomileri arasında gösterilen Japonya''yı da vurdu.

Anadolu Ajansı''nın haberine göre, Japonya''da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) ve ortağı Komeito, zayıf yen ve yükselen fiyatlarla mücadeleyi hedefleyen ekonomik paketin detayları konusunda anlaştı.

Hükümet, zayıf yen ve yükselen fiyatlarla mücadeleyi hedefleyen söz konusu ek bütçe ile hane halklarını sübvanse etmeyi planlıyor. Elektrik masraflarında kilovat/saat başına 7 yen, şehir gazı tüketiminde ise metreküp başına 30 yen destek verilecek.

Paket kapsamında petrol tedarikçilerine sağlanan sübvansiyonlar gelecek yıla uzatılacak. Japon Başbakan Kişida Fumio, onaylanan ek bütçenin "yükselen fiyatlarla mücadeleyi ve ekonomiyi canlandırmayı hedeflediğini" söyledi.

Fiyat artışlarının ana nedeninin enerji maliyetleri olduğunu kaydeden Kişida Fumio, etkili önlemlerle halkın geçim kaynaklarının yükselen fiyatlara karşı korunacağını kaydetti.

Enerji sübvanselerine toplamda 6 trilyon yen (40 milyar dolar) harcayacaklarını kaydeden Kişida Fumio, her haneye 45 bin yenlik (600 dolar) destek vermeyi hedeflediklerine dikkati çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar