İzmir açıklarında korkutan deprem!

İzmir açıklarında korkutan deprem!
İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve Bodrum'da 3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Ege Denizi'nde Karaburun ilçesi açıklarında saat 01.59 sıralarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 7.44 kilometre olarak ölçüldü. Karaburun'a 73.48 kilometre mesafede gerçekleşen bu deprem, çevre ilçelerden de hissedildi. Ancak, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun meydana gelmediği öğrenildi.

65d6d13e1a3d381f9acbcca1.webp

BODRUM'DA DEPREM!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi'nde saat 00.59'da 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 6.86 kilometre olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

zna1esilweww-xl-xkzuoq.webp

DEPREM NEDİR?

Deprem, yer kabuğundaki kayaçların ani bir şekilde serbest bıraktığı enerjinin neden olduğu yer kabuğunun titreşimidir. Bu titreşimler, yer altındaki kırıklar boyunca yayılarak yeryüzüne ulaşır. Depremler genellikle yer altında oluşan fay hatları boyunca gerçekleşir. Yeryüzünde önemli hasara ve can kaybına neden olabilen doğal afetlerden biridir. Depremler, büyüklüklerine ve derinliklerine göre çeşitli etkilere sahip olabilirler.

Ana depremler, artçı sarsıntılar, tsunamiler ve yer kaymaları gibi bir dizi ikincil tehlikeleri tetikleyebilirler. Depremler, jeolojik süreçlerin doğal bir sonucu olarak meydana gelir ve dünya üzerinde sık sık meydana gelirler. Bu nedenle, depremler hakkında farkındalık ve hazırlıklı olmak önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar